Bravo! Obrat s Olomoucí posunul Zlín do play off, v semifinále vyzve Studénku

12.01.2020 22:03

Dokázali to. Sledge hokejisté SHK LAPP ZLÍN v poslední kole základní části zvítězili v přímém souboji o čtvrtou, tedy poslední postupovou příčku do play off, nad Olomoucí 5:1 a slaví účast v semifinále. Hanáci sice zprvu v Baťově městě vedli, domácí však byli po celé utkání lepším týmem a duel otočili zásluhou svátečních střelců: dvakrát se prosadili Dávid Korman a Pavel Julina. Třetím úspěšným střelcem LAPPu byl Zdeněk Hábl. V semifinálových bojích se úřadující pětinásobný mistr utká v repríze loňského finále se Studénkou, série hraná na dva vítězné zápasy startuje v sobotu 25. ledna v 16:06 hodin na ledě Zlína, následující dva duely se odehrají na ledě soupeře.

 

ZLÍN – OLOMOUC 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

 

Branky a nahrávky: 22. Korman (Joppa, D. Hábl), 25. Julina (Z. Hábl, Joppa), 32. Korman (Joppa, Z. Hábl), 33. Z. Hábl (Korman), 45. Julina (Ligda) – 4. Palát (Kardoš). Vyloučení: 1:0. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 25:11 (6:4, 11:4, 8:4). Vyhraná vhazování: 25:14. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

 

Sestava Zlína: Matoušek - Julina, Z. Hábl, Ferenčík - Joppa, Ligda, Turic - Korman, D. Hábl, Mach.

Sestava Olomouce: Černoch – Flis, Jedlička, Kardoš – Rumplík, Stašák, Novák, Klíma, Večerek, Radim Mikuš, Palát.

 

Domácí mohli jít do vedení po chybné rozehrávce soupeře, Joppa ale v rychlosti Černocha neprostřelil. Ve 4. minutě poprvé zahrozili Kohouti, z čehož hned vytěžili vedení, v samostatném úniku se skvelě trefil David Palát – 0:1. Zlín byl aktivnější, do přestávky už ale srovnat nedokázal. Ba naopak, při přečíslení dva na nikoho měl druhý gól Olomouce na holi Kardoš, Matoušek se ale stihl přesunout.

 

V prostředním dějství už však dokázali Zlínští překlopit vývoj duelu na svou stranu. Nejprve po sedmi minutách hry pověsil z předbrankového prostoru puk pod horní tyč Dávid Korman, načež za dvě minuty už domácí vedli po trefě z kruhu z hole Pavla Juliny.

 

Třetí perioda pouze potvrdila účast Lappáků v play off. Nejprve se podruhé v utkání prosadil Korman, jenž zakončoval po parádním pasu Joppy do prázdné branky. Už na 4:1 zvyšoval v čase 32:30 Zdeněk Hábl, skóre pak v samotném závěru uzavřel svou druhou trefou v utkání Pavel Julina.

 

Zlín tak zakončil základní část se ziskem 15 bodů ze 30 možných, což stačilo na čtvrté místo. V semifinále play off vyzve vítěze základní části ze Studénky.

 

„Pocity jsou naprosto skvělé, věděli jsme, že to bude bitva. Mysleli jsme si tedy, že to bude do poslední minuty, nakonec se nám to ale podařilo zlomit dřív. Sice jsme nezačali dobře co se skóre týče, ale nějak jsme se z toho zbrchali, zlepšili hru, nahrávky, byla lepší kombinace. Vyrovnali jsme, přidali jsme další gól a zklidnili jsme se. Náskok o jeden gól sice moc není, ale stačil nám bod, to nám pomáhalo. Asi jsme po dnešku spokojeni, i herně to vypadalo dobře, kluci makali, pochvala. Máme za sebou fantastický víkend,“ pověděl obránce Pavel Julina, který v utkání dvakrát skóroval a se těší na začátek play off.

 

To je úplně něco jiného, snad budeme všichni zdraví a nastoupíme v plné síle. Bude to hodně těžké, Studénka je velký kalibr, ruští hráči mají velmi dobré propozice, je těžké je udolat. Vezmou puk a jedou, podle mě to bude předčasné finále, hodně vypjaté zápasy. Ale tak hrajeme o medaile, to je hlavní,“ pověděl Julina,  který letos absolvuje svou jednadvacátou sezónu.