Češi pojedou na Zimní paralympijské hry. Dopomohli k tomu i čtyři Zlíňáci!

19.10.2017 18:31

Česká sledge hokejová reprezentace pojede v březnu roku 2018 na Zimní paralympijské hry do Pchojngčchangu, rozhodla o tom vítězná kvalifikace ve švédském Östersundu. Zlato si pověsili na krk i čtyři zlínští hráči, útočníci Zdeněk Šafránek a David Palát, obránce Zdeněk Hábl a gólman Jan Matoušek. Společně s Českem se kvalifikovali ještě Japonci a s pouhými čtyřmi body to zvládli Švédové.

 

Češi na úvod kvalifikačního turnaje porazili Slovensko 5:0, načež navázali další vyšší výhrou 5:1 proti Německu. Plný počet bodů a nejlepší kvalifikační pozici při nasazování do skupin vybojovali čeští sledge hokejisté těsnou výhrou 4:3 nad Švédskem a 1:0 nad Japonskem.

 

„Organizace celého turnaje byla super. Co se týče naší hry, odehráli jsme dobré zápasy, pouze duel se Švédskem nebyl dle našich představ. Každopádně všechno jsme vyhráli a i přes finanční problémy z dotační kauzy jsme se dokázali z nejlepší pozice probojovat na Paralympiádu. Všem moc děkujeme, kteří nám pomohli. Teď už jenom budeme doufat, že se v podobném duchu ponesou i Zimní paralympijské hry,“ pověděl Zdeněk Šafránek, útočník SHK LAPP Zlín a kapitán reprezentace.

 

On sám si na turnaji ve čtyřech zápasech připsal dva góly a stejný počet asistencí, David Palát skončil s bilancí 1+2, Zdeněk Hábl pro změnu 1+5. Gólman Jan Matoušek odchytal dvě třetiny zápasu se Švédskem, za třicet minut inkasoval tři branky, zapsal si dvanáct zásahů s celkovou úspěšností 80%.

 

Turnaj jsme sledovali ZDE.

 

Zleva: David Palát, Jan Matoušek, Zdeněk Šafránek, Zdeněk Hábl.