CZ: LAPP Cup bude o šesti týmech, účast odřekl ruský tým OK TULA Region

19.08.2018 23:23

Třetí rok po sobě musí organizátoři turnaje LAPP Cupu – Memoriálu Jaroslava Knedly měnit systém turnaje. Za což v předloňském roce už v době uzavření přihlášek musela svou účast zrušit ruská Perspektiva Russia a loni německý tým Weserstars Bremen, tentokrát odřekl ruský celek OK TULA Region. Do Zlína zaslal omluvný dopis a odůvodnění.

 

Jsme celkem naštvaní. Bohužel je to třetí rok po sobě, kdy nám nějaký klub narušil kompletně turnaj. Nyní už je dost pozdě na to, abychom sháněly jiné kluby. Je to nereálné, hrát se bude o šesti týmech,“ mrzí ředitele turnaje Petra Julinu.

 

Bohužel musíme zrušit naši účast, jelikož jsme nedokázali sehnat dostatek financí na turnaj. Omlouváme se za způsobené problémy,“ vzkázalo vedení ruského celku.

 

Na turnaji tak bude startovat pouze šest celků, přičemž systém turnaje bude tvz. „každý s každým,“ v sobotu jsou poté na programu boje o konečné umístění. Hrací doba zápasů bude 2x15 minut, pouze souboj o bronz a o zlato se bude hrát klasicky na 3x15.

 

Jisté tedy je, že poprvé v historii LAPP Cupu nevyhraje celý turnaj ruský celek. Memoriálu Jaroslava Knedly se zúčastní týmy z Česka, Itálie, Německa, Rakouska, Švédska a Norska.

 

Stříbro přijede do Zlína obhajovat italský celek South Tyrol Eagles. Ze Švédska přicestuje pravidelný účastník FIFH Malmö, který v loňském ročníku vybojoval bronz. Reprezentovat domácí barvy bude samozřejmě tým SHK LAPP Zlín, jenž se bude snažit vylepšit čtvrté místa z posledních tří let. Napravit loňskou blamáž v podobě posledního místa a žádného nevstřeleného gólu se bude snažit rakouský tým Vienna Warriors. Po roční odmlce LAPP Cup přivítá také týmy z Německa a Norska. Němce bude reprezentovat tým Wesserstars Bremen, legendární norský kouč Espen Hegde přiveze celek Välerenga.

 

LAPP Cup 2018 se ve Zlíně uskuteční od 6. do 8. září, úvodní informace o turnaji čtěte ZDE.


Seznam účastníků:

SHK LAPP Zlín (Česko)
FIFH Malmö (Švédsko)
Vålerenga Para Ice Hockey Club (Norsko)
South Tyrols Eagles (Itálie)
Weserstars Bremen (Německo)
Vienna Warriors (Rakousko)