CZ: Nejlepší evropský turnaj poosmé! Zlín bude v září hostit LAPP Cup, ponese jméno Jaroslava Knedly

19.07.2018 10:50

Nejlepší evropský sledge hokejový turnaj LAPP Cup Zlín zapíše svůj osmý ročník. Určen k tomu je první zářijový týden, hrát se bude od čtvrtka 6. září do soboty 8. září. Turnaj, který rok od roku zvyšuje svůj věhlas, však ponese tentokrát v názvu jednu změnu. Celý název 8. ročníku bude LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly. Jaroslav Knedla byl první zlínský a celkově i český sledge hokejový brankář, který v roce 2003 tragicky zahynul. Více o něm přineseme později.

 

Sponzoři jsou nám znovu nakloněni, moc jim děkujeme, díky nim, mnoho lidem z organizačního výboru turnaje a zájmu týmů se může LAPP Cup znovu uskutečnit,“ říká ředitel turnaje Petr Julina. „Momentálně ladíme obsazení týmů, které by mělo být do dvou týdnů definitivně známé,“ dodal Julina s dodatkem, že maximum na turnaji je osm celků.

 

Mírně poupravit bylo třeba vzhledem ke změně názvu i logo, které tak dostalo o kruh navíc.

 

LAPP Cup se hraje ve Zlíně pravidelně každé září od roku 2011, postupem času nabírá na věhlasu a těší se velkému zájmu fanoušků i médií. Při loňském ročníku se povedlo dvakrát zcela naplnit arénu o kapacitě 529 diváků, navíc při utkání mezi Zlínem a Malmö byl sledge hokej na klubové úrovni vůbec poprvé v české historii živě vysílán Českou televizí. „Laťka se loni povedla nasadit dost vysoko, každopádně vždycky je co zlepšovat. Nápadů pár je, například bychom rádi postavili před stadionem fan zónu,“ nastiňuje plány PR manažer LAPP Cupu Jakub Kudláč.