CZ: Světoznámý LAPP Cup napíše svůj sedmý díl. Ve Zlíně se uskuteční od 7. do 9. září

24.05.2017 10:52

Ano, zřejmě nejkvalitnější klubový turnaj v Evropě LAPP Cup 2017 má zelenou! Světoznámý sledge hokejový turnaj se ve Zlíně uskuteční i posedmé ve své historii. Také tentokrát v klasickém třídenním termínu od čtvrtka do soboty, a to v datu od 7. do 9. září.

 

Sponzoři jsou nám znovu nakloněni, moc jim děkujeme, díky nim, mnoho lidem z organizačního výboru turnaje a obrovskému zájmu týmů se může LAPP Cup znovu uskutečnit,“ říká úvodem ředitel turnaje Petr Julina.

 

Datum LAPP Cupu je nezvykle až ve druhém zářijovém týdnu. „Stálo před námi těžké rozhodnutí. Klasický datum by letos vycházel na 31. srpna až 2. září, což nám nevadilo. Ovšem druhý týden je pro nás lukrativnější, co se týče akcemi pro fanoušky, ale hrozily tam určité problémy. Nakonec jsme po dohodě s organizačním výborem šli do risku, který vyšel,“ oddechl si Julina.

 

Organizátoři zatím nebudou zveřejňovat, na jakém bodu je jednání s potencionálními účastníky turnaje, každopádně už nyní je jasné, že menší či větší problém bude s účastí ruských týmů, které zatím vždy na LAPP Cupu krom prvního ročníku byly. Nedávno totiž zemřel ruský hlavní trenér Sergei Samoylov (více o jeho úmrtí ZDE). „Všechny nás to velmi mrzí, zároveň je to také obrovská komplikace. Vždy se účast na turnaji řešila se Sergejem, těžko říct, jak dlouho bude jeho smrtí ruský sledge hokej paralyzovaný,“ netroufá si odhadovat Petr Julina.