Derby je tady! Zlín čeká dvojzápas se Studénkou, v sobotu doma

13.11.2018 22:50

Po třítýdenní reprezentační přestávce o nadcházejícím víkendu opět pokračuje 7. a 8. kolem Česká para hokejová liga. Zlínské čeká dvojzápas se Studénkou. V sobotu se hraje ve Zlíně od 11:05 hodin, v neděli se pak derby přesune na led Studénky do jejího azylu v Havířově.

 

Duel těchto dvou soupeřů bude mít ještě o něco větší náboj než jiné zápasy. „Asi každý v těchto vzájemných zápasech cítí trošku větší rivalitu, hlavně oni se na nás vždycky strašně hecují. Když nás kdysi jednou porazili, slavili to jako zisk Stanley Cupu,“ vybavuje si jedinou výhru Studénky v historii vzájemných duelů zlínský obránce a dříve dlouholetý kapitán Zdeněk Hábl.

 

„Mluví se o těchto zápasech dlouho dopředu. Je to sice velmi těžký soupeř, ale svým způsobem je to nějaké derby, které by se prohrávat nemělo,“ hecuje hráč, který za svých necelých 200 startů v České lize stihl posbírat více než 350 kanadských bodů.

 

Jeho tým má za sebou pět duelů, ve kterých urval čtyři výhry a se dvanácti body je na první pozici. Studénka je sice jediným neporaženým týmem soutěže, ovšem z pěti duelů čtyři vyhrála v nájezdech, s jedenácti body je tak třetí. Oproti loňské sezóně zaznamenala velké změny: do týmu přišlo několik rakouských hráčů, v útoku je zase kapitán italské reprezentace Sandro Kalegaris či paralympijský vítěz se Spojenými státy z roku 2002 Sylwester Flis. Ovšem prim hraje Studénka v defenzivě, zezadu vše kryje jednadvacetiletý brankář Martin Kudela.

 

Je vynikající, myslím, že je to letos nejlepší gólman ligy. Je mladý, pohyblivý, prostě dobrý. Snad mu zkazíme jeho dobrá čísla,“ doufá Hábl, který věří, že i kdyby došlo na nájezdy, má Zlín na to, aby přerušil Kudelovu stoprocentní úspěšnost v této disciplíně. „Máme na to velmi šikovné hráče, ovšem je to vždycky na konkrétní situaci. Ale co já si pamatuju nájezdy, tak jen v dobrém,“ naráží Zdeněk Hábl na mistrovský titul z roku 2017 a triumf na LAPP Cupu z letošního září, kdy Zlín slavil až v nájezdech.

 

Ovšem nejen vidina skvělého hokeje by měla přilákat diváky do ochozů PSG arény. „Pro všechny příchozí děti máme připraveny nějaké dárečky, jelikož je toto náš poslední domácí zápas před Vánocemi,“ láká rodiny s dětmi Petr Julina, generální manažer SHK LAPP Zlín.

 

Zdeněk Hábl se v reprezentační pauze zúčastnil turnaje v Chanty-Mansijsk, kde ve třech zápasech nastřílel čtyři góly z pěti českých. Český dres mimo něj oblékl David Palát, na straně Slovenska pak hráli zlínští Martin Joppa, Aleš Rauš a Róbert Turic. V turnaji o šesti týmech nakonec Česko skončilo páté, když v souboji o tuto příčku porazilo 2:1 v prodloužení Slováky. V zápase dal oba góly Čechů Hábl, za Slovensko skóroval Joppa. Druhou branku svého týmu na turnaji dal Ligda.

 

Bylo to pro mě velmi náročné, bylo nás málo, takže jsem střídal asi jen dvakrát za třetinu. V lize sice někdy hraju celé zápasy komplet, ale toto je trochu jiná úroveň. Taky byl trochu nešťastný systém turnaje, je to celkem kus cesty a odehráli jsme pouze tři zápasy, přitom nás to stálo asi devět dnů,“ pověděl Zdeněk Hábl.

 

Utkání SHK LAPP Zlín versus HC Sledge Studénka se hraje v sobotu 17. listopadu v 11:05 hodin na PSG aréně, vstup je zdarma a pro děti je připraven dárek. Zápas případně sledujte  textovém přenosu  nebo ve video přenosu.

 

V neděli 18. listopadu se hraje na půdě soupeře v Havířově od 9:15 hodin, vstup je taktéž zdarma. Zápas případně sledujte v textovém přenosu.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 8 zápasů, 8 výher, skóre 55:8
Základní část venku: 8 zápasů, 7 výher, 1 prohra, skóre 45:8
CELKOVÁ BILANCE: 16 zápasů, 15 výher, 1 prohra, skóre 87:15
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 1:3 venku v sezóně 2016/2017

 

Odkazy na onlajn přenosy všech zápasů 7. a 8. kola ČPHL naleznete ZDE.