Finále je za dveřmi. Budou sledge hokejisté Zlína počtvrté v řadě zlatí?

30.01.2018 23:51

Už jen dny zbývají do vrcholu letošní sezóny. V té budou sledge hokejisté Zlína útočit na čtvrtý ligový titul v řadě a pátý celkově. Ano, zní to až neuvěřitelně, je to však realita. V sobotu od 16:00 se ve Sport centru Lužánky rozehraje bitva s Pardubicemi na jeden jediný vítězný zápas. Zlín může spoléhat i na podporu fandů, na utkání je pro ně vypraven zdarma autobus, místa stále jsou! (psali jsme ZDE).

 

Celý Zlín věří, že zlatá éra bude pokračovat. „Každý rok říkáme, že je to fantazie, ale rok od roku je to větší, protože každá obhajoba je těžší. Odehráli jsme na maximum celou sezónu, kdy jsme prohráli až poslední zápas základní části, a ještě až v nájezdech, byla by obrovská škoda to teď nezvládnout,“ ví trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

S Pardubicemi Zlín letos hrál dvakrát, doma vyhrál 4:0, venku 3:1. Celkově v historii s Mustangy prohrál pouze jednou, a to v roce 2010. O tom, že každá série končí, se nikdo nebaví. Jedna už skončila, a to stačí. V posledním kole základní části se Spartou Zlín doma padl 2:3 po nájezdech a tím ztratil více než tříletou domácí neporazitelnost v lize.

 

Moc bych ten zápas neřešil, o nic nešlo, bylo to na výkonu znát. Kluci sice chtěli, ale v hlavách máte, že už nemusíte jít do každého souboje naplno. Samozřejmě, vedli jsme 2:0, to by se pouštět nemělo, ale stalo se. Je to ponaučení,“ mávl rukou Sedláček.

 

Co bylo, bylo, finále je něco jiného. LAPP má malou nevýhodu v úzkém kádru. „Soupeř má víc hráčů, i když na klíčové hráče je to nastejno. Každopádně ano, mají třeba pětku, která může být údržbová, během čehož si klíčoví hráči odpočinou. Ale my jsme na tom fyzicky velmi dobře, to víme,“ říká lodivod čtyřnásobným mistrů. Zatím čtyřnásobných! Uhlídat si bude muset zlínská obrana především kapitána Mustangů Pavla Kubeše a německého snajpra Bernharda Heringa.

 

Zlín vzhledem k formátu Superfinále ztratil jakožto vítěz základní části domácí prostředí, hraje se na neutrálním ledě v Brně. „Je to pro nás sebrání výhody, ale což, podmínky jsou pro oba stejné. Ano, neznáme led, nebudeme tam ani trénovat. Jdeme do zápasu jako favorit, ale musíme se s tím popasovat. Soupeř nemá co ztratit,“ ví Tomáš Sedláček.

 

FINÁLOVÉ UTKÁNÍ SLEDUJTE NA ONLAJNY.COM ZDE, PŘÍPADNĚ VYRAŽTE S FANOUŠKY PŘÍMO NA ZÁPAS! INFORMACE ZDE.

 

„Hodně fanoušků se nás ptá, zda-li bude video přenos ze zápasu. Odpovědí je, že ne, bohužel. My nejsme pořadatelem akce, to je sledge hokejová Asociace, která akci neuchytila úplně dobře. Finále to, co se týče akcí okolo zápasu, bude trochu suché, o to víc si ale ceníme našich fanoušků, kteří snad vytvoří bouřlivou kulisu, i když je jasné, že doma by to bylo úplně o něčem jiném,“ pověděl Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

 

Základní část doma: 7 zápasů, 7 výher, 0 proher, skóre 34:8
Základní část venku: 7 zápasů, 6 výher, 1 prohra, skóre 25:18

Základní část celkově: 14 zápasů, 13 výher, 1 prohra, skóre 59:26

Play off doma: 3 zápasy, 3 výher, 0 proher, skóre 9:4
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 6 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 21:9
Celková bilance doma: 10 zápasů, 10 výher, 0 proher, skóre 43:12
Celková bilance venku: 10 zápasů, 9 výher, 1 prohra, skóre 37:23
CELKOVÁ BILANCE:  20 zápasů, 19 výher, 1 prohra, skóre 80:35