Jasná výhra, Zlín načepoval Olomouci desítku a vyhrál podvacáté v řadě

10.12.2017 14:42

Ve Zlíně se v neděli čepovala desítka. Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín sice na domácím ledě, ale v roli hostů porazili Olomouc 10:1, po desíti kolech jsou tak stále bez ztráty bodu na čele tabulky a celkově zapsali dvacátou výhru v řadě. Rozhodnuto bylo již po první třetině, kdy byl stav rozdílný o pět branek.

 

Olomouc – Zlín 1:10 (0:5, 1:1, 0:4)

 

Sestava SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Gergely, Korman, Novák, Jedlička, Mikuš, Večerek, Kardoš, Pabst, Stašák, Ferenčík.

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa.

Branky a nahrávky: 24. Večerek – 1. D. Hábl (Z. Hábl), 7. Z. Hábl (Ligda), 8. Julina (Z. Hábl), 10. Palát (Hábl, Julina), 13. D. Hábl (Z. Hábl), 28. Ligda (Joppa), 31. Ligda (Joppa), 42. Z. Hábl (Ligda), 43. Julina (Joppa), 44. Joppa (Z. Hábl).

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Střely na branku: 10:24 (2:8, 5:8, 3:8) Vyhraná vhazování: 20:30.

 

Jestliže Olomouc plánovala se Zlínem hrát vyrovnanější partii, nezačala zrovna nejlépe. Hned v první minutě vedl Zlín po trefě Davida Hábla, kterou si do vlastní sítě srazil Jedlička. Hráči LAPPu dominovali, a po gólech obránců Zdeňka Hábla a Pavla Juliny byl stav již 3:0. Do pauzy však byl stav již rozdílný o pět tref, branku přidal i David Palát a podruhé David Hábl.

 

V úvodu prostředního dějství Zlínští neproměnili své šance, a tak se dostali do hry i Hanáci. Molek si připsal pár dobrých zákroků, na střelu Miloše Večerka už byl ale krátký. Gólově vyrovnanou třetinu zařídil zvýšením na 6:1 Marian Ligda.

 

Třetí část opět patřila jednoznačně týmu SHK LAPP Zlín. Své druhé góly v zápase dali Marian Ligda, Zdeňka Hábl a Pavel Julina, už z první třetiny měl dvě trefy na kontě David Hábl. Hattricku se ale fanoušci mistrů, neboť na 10:1 uzavřel Martin Joppa.

 

Co k tomu říct, zápas jsme odehráli dle našich představ, potvrdili jsme roli favorita a máme další tři body,“ řekl již rutinní větu po celkově dvacáté výhře v řadě trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

To kouč Olomouckých Kohoutů byl sdílnější. „V první třetině jsme ze tří střel dostali pět gólů, vůbec nechápu, jak se to soupeři podařilo. V ten moment bylo po zápase. Druhá třetina byla od nás nejlepší, snažili jsme hrát hokej. Ve třetí třetině jsme zase začali šílet a inkasovali jsme další góly. Dnes jsme zkrátka hráli jen jednu třetinu, a to na Zlín nestačí,“ laboroval Karel Veselý.

 

Záznam onlajn přenosu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video přenos pak ZDE.