Joppa hattrickem zastínil Lisova, Zlín veze ze Studénky další výhru!

18.11.2018 15:29

Bravo, bravo a ještě jednou bravo. Sledge hokejisté Zlína dokázali podruhé za sebou porazit nabušenou Studénku, po sobotní výhře 4:3 doma berou dva body ze Studénky za vítězství 6:5 v nájezdech. Zlín měl na dosah i tříbodovou výhru, o tu ale přišel jedenáct vteřin před koncem. Na všech brankách se podílel Martin Joppa, který svým hattrickem a třemi nahrávkami zastínil ruského snajpra Lisova. Zlínští jsou tak na začátku druhé poloviny soutěže v čele tabulky.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 5:6sn (2:0, 0:3, 3:2 – 2:3)

 

Branky a nahrávky: 13. Kalegaris (Lisov, Flis), 14. Lisov (Kudrna), 35. Fojtík (Kudrna, Lisov), 40. Flis (Lisov), 45. Kalegaris (Lisov, Kudrna) – 18. Palát (Joppa, Hábl Z.), 19. Palát (Joppa), 23. Joppa (Ligda), 31. Ligda (Joppa), 37. Joppa, rozh. náj. Joppa. Střely na branku: 19:12 (4:2, 6:5, 9:5). Vyloučení: 1:1 Využití: 0:1 V oslabení: Bez.

 

Sestava Studénky: Kudela M. (Ossimitz) – Flis, Kartosz, Kudela V., Kudrna "C" – Fojtík "A", Staněk, Kalegaris, Schilcher, Eberdorfer, Lisov, Loska.

 

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina "A", Hábl Z. – Palát, Ligda "C", Hábl D., Joppa "A", Turic, Stodůlka.

 

Úvod duelu byl velmi opatrný, ani jeden tým si nedokázal vytvořit větší gólovou příležitost. Zlínští svědomitě bránili, jenže dvakrát inkasovali ke konci třetiny. Nejdříve po polsko-rusko-italské ose Flis, Lisov zakončoval Sandro Kalegaris, načež za osmnáct sekund zvýšil na 2:0 z dorážky Dmitrij Lisov. Ještě do pauzy měl obrovskou možnost Kalegaris, místo prázdné branky ale napálil tyčku.

 

Studénka podobně jako v sobotu ve Zlíně vedla o dva góly, opět ale o svůj náskok přišla. Nejdříve dvě minuty po pauze využil přesilovku David Palát, načež stejný hráč za minutu a půl srovnal skóre poté, co dostal od Joppy nahrávku před zcela prázdnou branku.

 

Vrátit vedení zpět mohli Studénce snajpři Lisov s Kalegarisem, Molek ve zlínské kleci se ale činil. A tak v čase 22:22 Zlín otočil skóre! Marian Ligda se dostal do přečíslení dva na nikoho s Martinem Joppou, přičemž druhý jmenovaný už neměl těžkou práci. Hosté ještě na závěr ubránili oslabení.

 

Úvod třetí části byl zase v režii Zlína: Již po 42 vteřinách navýšil vedení LAPPu kapitán Marian Ligda. Rozhozená Studénka následně hodně otevřela hru, domácí to ale k navýšení svého vedení nevyužili. A tak ve 35. minutě snížil na rozdíl jediné branky Erik Fojtík. Moc dlouho se ale domácí neradovali, již za minutu proměnil svůj únik Martin Joppa – 5:3.

 

Zlínští měli před sebou devět minut, kdy potřebovali ubránit dvougólový náskok. Molek odolával pokusům Lisova a Kalegarisa, pět minut před koncem ale snížil dělovkou pod břevno Sylwester Flis. Zlínští následně drželi hru daleko od své branky, půlminutu před koncem navíc měli buly v útočném pásmu. Jenže: Zdeněk Hábl nezachytil na modré skákavý kotouč, Studénka přečíslila soupeře tři na jednoho a Sandro Kalegaris jedenáct sekund před vypršením řádné hrací doby vyrovnal.

 

V samostatných nájezdech Zlín dostali do vedení Slováci Joppa s Ligdou, Studénka ale góly Lisova a Flise srovnala. Rozhodovala šestá série: Ruský snajpr Lisov přestřelil branku, načež na druhé straně dokonal kličkou hattrick Martin Joppa.

 

„I když jsme přišli o bod, jsme velmi spokojení. Nebylo snadné s nimi držet krom, ale dobře jsme napadli. Nikdo moc nevěděl včera, co od nich čekat, v moment, kdy nastoupil Lisov, jsme asi nebyli favorit, ale více jsme chtěli, to rozhodovalo v momentech, kdy jsme prohrávali o dva góly,“ pověděl útočník SHK LAPP Zlín David Palát, který se postaral o první dvě branky svého mužstva. „Poprvé v přesilovce jsem střílel z úhlu a snad o hlavu gólmana to šlo do branky. Podruhé to byl výborný brejk, Martin Joppa mi dal puk před prázdnou branku. Jen mě mrzí nájezd, že jsem neproměnil, v poslední chvíli jsem změnil své rozhodnutí a udělal jsem to špatně, ale naštěstí proměnili jiní,“ byl nadšený Palát, který ve dvojzápase vstřelil tři branky.

 

„Jako včera jsme ztratili dvougólové vedení, nakonec jsme museli dotahovat, což jsme ale zvládli. Byl to fantastický zápas, jsem spokojený, kluci podali super výkon. Samozřejmě je to pro nás bodová ztráta, počítali jsme minimálně s jedním vítězstvím,“ řekl Jan Šopík, trenér HC Sledge Studénka.