Kat Pardubic Zdeněk Šafránek: Nejtěžší finále, co jsem ve Zlíně zažil. Chtěl jsem odejít z ledu

11.02.2018 09:34

I v letošním finále výrazně gólově promluvil kat Pardubic Zdeněk Šafránek, který Mustangům nasázel stejně jako v loňské bitvě o zlato hattrick. Zlínská čtyřiadvacítka krom trefy z 20. minuty vstřelila dvě nejdůležitější branky zápasu: nejprve pár sekund před druhou sirénou vyrovnávací na 5:5, necelé čtyři minuty před koncem zápasu poté i vítěznou trefu na 6:5. Zlín nakonec vyhrál 7:5.

 

 „Bylo to nejtěžší finále, co jsem ve Zlíně zažil. Psychicky to bylo velmi těžké, protože pořád se nám nedařilo dotáhnout nepříznivý stav. Nejhorší na tom bylo, že od Pardubic to ani tak nebyly herní góly, ale po našich individuálních chybách,“ pověděl Zdeněk Šafránek.

 

Se Zlínem už to vypadalo zle, dvě minuty před koncem druhé třetiny byl stav 5:3 pro Pardubice. Fanoušci soupeře už měli vytáhnutý mistrovský transparent, potom ale mimo jiné promluvil i pardubický kat. Do pauzy bylo srovnáno, královský obrat dokonaný ve třetí části znamenal pátý titul a čtvrtý v řadě pro LAPP.

 

Vyrovnali jsme i díky šťastným brankám. Když to bylo poprvé o dva góly, byl jsem na vážkách, když to bylo podruhé o dva góly, už jsem nevěřil, a když to bylo potřetí o dvě branky, chtěl jsem už odejít z ledu. Vyrovnání bylo zlomovým bodem zápasu, soupeř se už ve třetí třetině moc zatáhl a my jsme si šli za rozdílovým gólem,“ popisoval běh událostí Šafránek.

 

DÁLE ČTĚTE: ZLÍNŠTÍ SLEDGE HOKEJISTÉ JSOU PO KRÁLOVSKÉM OBRATU POČTVRTÉ V ŘADĚ ZLATÍ, JSME MISTŘI!!!

DÁLE ČTĚTE: GÓLMAN JAN MATOUŠEK PRO TV SLOVÁCKO: ZA STAVU 3:5 JSEM POCHYBOVAL, PO VYROVNÁNÍ JSME BYLI NA KONI

ZDENĚK ŠAFRÁNEK NA FOTCE VYROVNÁVÁ DORÁŽKOU NA 5:5

RADOST ZDEŇKA ŠAFRÁNKA PO ZLATÉM GÓLU NA 6:5