Lapp Cup 2015 je za námi, těšíme se za rok

06.09.2015 16:37

Byl to krásný víkend, během kterého se do Zlína sjelo osm mužstev se sedmi zemí na kvalitní turnaj Lapp Cup. Jeho pátý ročník zakončilo sobotní slavnostní vyhlášení v hotelu sponzora Baltaci, a my vás zveme již na další ročník.

 
Osmou příčku obsadil rakouský celek Carinthian Steelers, který ještě na ostatní evropské týmy musí trochu natrénovat. Sedmé místo získali Piráti z Německa, šestou pozici obsadil po bojovném výkonu ruský Orenburg, který v zápase o páté místo padl s Oslem 0:1. Nepopulární čtvrtou pozici získali domácí hráči SHK Lapp Zlín, když po krásném souboji v utkání o bronz nestačili až po nájezdech na Malmö. Ve finále na sebe narazil suverénní Fenix Moskva a italský South Tyrol. Ruský celek byl o něco lepší a po výhře 7:0 mohl zaslouženě slavit vítězství na 5.ročníku Lapp Cupu.
 
Sice skončili poslední, ale to možná i díky své férovosti. Cenu FAIR PLAY, kterou dostává tým s nejmenším počtem trestných minut, získali právě Oceláři z Korutanska, když vyloučení byli za celý turnaj pouze šestkrát. Nejproduktivnějším hráčem turnaje se stal z týmu vítězů Sergej Panfilov, jenž osmkrát skóroval a další tři trefy připravil pro své spoluhráče.
 
All-stars tým určoval direktorát turnaje a vybral sestavu, kterou by si zcela jistě přál mít každý trenér. Do branky byl nominován gólman vicemistrů Rupert Kanestrin. Obránci jsou ze zápasu o páté místo, orenburský Vladik Masiagutov a Thomas Jacobsen z Osla. Do útoku byl zařazen moskevský Dmitrij Lisov a Mikael Eklund z Malmö. Nesmíme vynechat ani zástupce ševců, kterým se stal Zdeněk Šafránek.
 
Ředitel turnaje Petr Julina na slavnostním vyhlášení řekl: "Především bych chtěl poděkovat týmům, které se tohoto turnaje účastnily. Je potřeba také vyslovit díky partnerům, všem dobrovolníkům a ostatním, kteří se starají o bezproblémový chod turnaje. Pokud nám budete nakloněni i nadále, rád bych vás pozval na mezinárodní sledge hokejový turnaj Lapp Cup 2016 do Zlína. Ať žije Lapp Cup!" Svou nadálou podporu vyjádřili i hlavní sponzoři. "Můžeme přislíbit podporu i v dalších letech," shodl se generální ředitel společnosti Lapp Kabel René Sedlák a náměstek primátora města Zlína Ondřej Běták.