LAPP Cup, den první: Zlín jediný neporažen, zítra se popere o přímý postup do finále

05.09.2019 19:47

Sledge hokejový turnaj LAPP Cup Zlín má za sebou první hrací den. Po něm je první italský tým, který za tři duely nasbíral sedm bodů. Druhý je se čtyřmi body Zlín, ovšem má zápas k dobru…

 

South Tyrols Eagles - Vienna Wariors 13:0

Italské družstvo na úvod turnaje splnilo roli favorita a rozstřílelo Vídeň třinácti góly. Šesti brankami se blýskl Christoph Depaoli.

 

SHK LAPP Zlín - Mjosa Pikes 3:2sn

Zlínští sledge hokejisté zahájili turnaj zápasem proti Norské Mjose. V první polovině zápasu si domácí vypracovali dvoubrankové vedení, jenže Norové dokázali snížit a následně v poslední minutě i srovnat. Domácí sledge hokejisté si ale nakonec výhru vzali zpět, i když jen za dva body v nájezdech.

 

 FIFH Malmö - South Tyrol Eagles 5:4sn

Švédský tým vstoupil do utkání lépe. Už ve třetí minutě otevřel skóre Audun Bakke. Italům se pak podařilo vstřelit čtyři branky a jasně kráčeli za vítězstvím, ovšem Malmö předvedlo v závěru málo vídaný comeback. Během necelých dvou a půl minut vstřelil severský tým tři branky a zápas srovnal. V nájezdech dokonal obrat německý hráč ve službách Malmö Bernhard Hering.

 

Mjosa Pikes - Vienna Warriors 9:0

I druhý zápas Vídně skončil debaklem. Norové nasázeli v první polovině sedm branek a vytvořili si pohodlný náskok. V té druhé už vstřelili jen dva. Po dvou gólech si připsali Morten Vaernes a Knut Andre Nordstoga.

 

SHK LAPP Zlín - FIFH Malmö 5:4sn

I druhý zápas zlínských sledge hokejistů skončil výhrou domácích po nájezdech. Švédský tým vedl necelých šest minut před koncem 4:2, ovšem bojující domácí tým dokázal srovnat stav zápasu, přičemž čtvrtý gól vstřelil při power-play, načež si opět podmanil rozstřel.

 

Mjosa Pikes 2:5 South Tyrols Eagles

První hrací den zakončil atraktivní zápas mezi Mjosou a South Tyrol. Italové se dostali brzy do vedení, Norové však následně dokázali srovnat. Italský tým šel ale následně do trháku, kdy houževnatí Norové už jen dokázali mírnit porážku.

 

Rozpis druhého hracího dne:

9:00 SHK LAPP Zlín – Vienna Wariors

10:35 FIFH Malmö – Mjosa Pikes

12:00 SHK LAPP Zlín – South Tyrol Eagles

13:30 FIFH Malmö – Vienna Warriors

15:35 SF 4. vs. 5.

17:00 SF 2. vs. 3.

 

V pátek se čekají tuhé boje ve skupině i následných semifinále. Zlín pokud zvládne ranní duel s Vídní, kde je favoritem, popere se v přímém souboji o postup do finále s Italy. Mjosa s Malmö by měly bojovat o to, kdo zaujme třetí pozici a zahraje se semifinále o postup do finále. Poražený bude hrát jen o postup do duelu o bronz.