Lappáci neinkasovali ani ve třetím zápase a po skalpu Slováků přenocují v čele tabulky

09.02.2017 18:50

Zlínští sledge hokejisté zažívají parádní vstup do turnaje Malmö open. V prvním hracím dni uspěli proti dvěma norským týmům poměry 10:0 a 5:0, načež v závěru dne srazili do kolen v derby slovenský Dolný Kubín 3:0. LAPP tak přenocuje na čele tabulky před norským Oslo Tygers, se kterým se utká zítra.

 

 

DOLNÝ KUBÍN – ZLÍN 0:3 (0:1, 0:2)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Kubeš, Z. Hábl, Palát, D. Hábl, Stodůlka, Krupička, Doležal

Branky a nahrávky: 15. Krupička (Kubeš, Palát), 24. Krupička (Kubeš, Z. Hábl), 26. Kubeš (Z. Hábl)

Statistiky: Vyloučení: 1:2 Využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 7:11 (3:5, 4:6)

 

Zlínští začali aktivně, hned v první minutě na kruhu Paláta Zdeněk Hábl, prvnímu jmenovanému ale kotouč uskočil. O tři minuty později z blízka pálil Kubeš, ani on ale Lepáčka nepropálil. Na druhé straně zase musela fungovat lapačka Molka. V 7. minutě se trestuhodně dostal k dorážce Stašák, na zlínského brankáře si však nepřišel.

 

Následovala přesilovka pro LAPP, tam však své parádní šance spálil Krupička, Zdeněk Hábl i Petr Stodůlka. Když šel na trestnou lavici Palát, měli Slováci možnost dostat se do vedení, opak byl ale málem pravdou, to když Krupičkova rána neskončila v bráně jen díky dobře postavené brankové konstrukci. Dvacet vteřin před pauzou už ale Zdeněk Krupička uspěl, sám před bránou musel uspět…

 

V úvodu druhého poločasu zahrozil proti Molkovi Joppa, zlínský brankář byl však úspěšnější. Následně na druhé straně vyzval ke skórování Kubeše Zdeněk Hábl, pardubický kapitán ve službách LAPPu ale orazítkoval tyčku.

 

Možnost vyrovnat měl slovenský mančaft při vyloučení Juliny, do větší šance se ale nedostal.  A tak se ke slovu dostali zase Zlínští, na 2:0 zvýšil Zdeněk Krupička, i když nutno dodat, že jeho zakončení do prázdné klece bylo hororové…

 

Definitivní tečku utkání dal ve 26. minutě Pavel Kubeš, kterému parádně připravil puk do střelecké pozice po dobrém sólu kapitán Zdeněk Hábl.

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-09/id/200749