Mistři obratů, prosíme na scénu! Sledge hokejisté Zlína zabojují o pátý titul v řadě a pozlacený pohár

15.03.2019 00:06

O pátý titul v řadě a historický šestý se poperou o víkendu sledge hokejisté Zlína. V sobotu hrají doma od 14:05 hodin, v neděli pak od 10:05. Vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny!

 

Na svém kontě mají pět českých titulů a dvě zlata z prestižních evropských turnajů. Ve čtyřech ze sedmi případů však museli Zlínští otáčet nepříznivý vývoj zápasu. Co se České ligy týče, hned ve třech posledních finále. Z 0:1 na 2:1, z 0:1 na 3:2 a z 3:5 na 7:5. Tím čtvrtým případem pak bylo finále zářijového turnaje LAPP Cup, Zlín v boji o zlato porazil italský tým 3:2 v nájezdech, přestože prohrával 0:2. Právem si tak mohou říkat mistři obratů. Jenže pokaždé v těchto případech šlo o obrat v samotném jednom zápase, tentokrát stojí před Zlínem větší výzva: otočit rovnou nepříznivý stav série. I když, těžko soudit, co je těžší. Jestli dvakrát vyhrát ze stavu od 0:0 nebo v časovém presu otáčet skóre…

 

Hraje se na dva vítězné duely, Studénka po domácí výhře 2:1 vede 1:0 na zápasy. Poslední pět let platí pravidlo: kdo vyhraje první zápas, má i sérii. Jenže kdo jiný by měl pravidlo přerušit, než Zlín.

 

Kvalitu na to má, věří si. Jenže musí předvést v domácích zápasech naprosto odlišný výkon, než ten v prvním duelu. Zlín soupeře přestřílel 17:5, prohrál ale 1:2. Složité kombinace na výbornou taktiku soupeře nestačily.

 

„Za normálních okolností jsme měli vyhrát, ale utkání nám hrubě nevyšlo. Nechci mluvit o podcenění, ale rozhodně umíme zahrát lépe. O miliardu procent!“ má jasno Zdeněk Hábl, ikona zlínského klubu.

 

Ten sám má se všemi výše zmíněnými obraty zkušenosti. „Umíme zápas otočit, to o sobě víme, ale stejně tak ho umíme i ztratit. Hrajeme doma, nemusíme nikam cestovat, na zápas jedeme ze své postele. Věříme, že nás fanoušci v sobotu doženou ke třetímu zápasu,“ pověděl obránce, který za více než 200 utkání v České lize posbíral téměř 400 kanadských bodů.

 

Právě on před rokem po zisku zlata vyslovil motivaci do další sezóny: vyhrát pátý titul v řadě a dorovnat mistrovskou šňůru hokejového Vsetína. „A to pořád platí. Věříme si. Porazili jsme je v obou zápasech v základní části, tam jsme předvedli perfektní výkony, musíme na ně navázat,“ pověděl Zdeněk Hábl.

 

Vítěz pozvedne „nový pohár“

 

Po zisku zlatého hattricku v roce 2017 ve Zlíně natrvalo zůstal putovní pohár, musel se tak vyrobit nový. Loni jej opět vybojovali Zlínští, jenže dostali ho ještě v rozdělané fázi. Letos už si jej vítěz převezme kompletní.

 

Stříbrný kov se nechal jemně pozlatit, pohár tak nabude oné vítězné zlaté barvy, přitom ale půjde na první pohled poznat, že je z kovu, nebude tak dávat dojem tzv. plastového poháru. Navíc je na něm udělaný podstavec, kde je patnáct štítků s vítězi předešlých sezón. O víkendu tam přibude šestnáctý. Je to pohár pro opravdové vítěze, aktuálně váží přes patnáct kilo,“ pověděl Jakub Kudláč, ředitel České para hokejové ligy o jednom z nejtěžších grálů českých kluzišť. Vždyť i pohár pro vítěze hokejové extraligy váží méně...

 

Pro fanoušky je navíc připravena speciální akce – v sobotu o přestávce mezi druhou a třetí třetinou se budou moci vyfotit s pohárem, a to pod schodami naproti vchodu.

 

A poslední lákadlo: při obou zápasech se fanoušci dočkají zpívané státní hymny v podání zpěvačky Marie Kadlčákové.

 

Opět se budou dít velké věci, bitva na moravském poli pokračuje...

 

2. finálové utkání mezi Zlínem a Studénkou se odehraje v sobotu 16. března od 14:05 hodin na PSG Aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Onlajn přenos z utkání případně sledujte ZDE, video přenos poté ZDE.

 

Případné 3. finálové utkání mezi Zlínem a Studénkou se odehraje v neděli 17. března od 10:05 hodin na PSG Aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Onlajn přenos z utkání případně sledujte ZDE, video přenos poté ZDE.

 

PŘIJĎTE FANDIT ZLÍNU! SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!