Moskva zvítězila ve finále nad Orly 4:0 a ovládla 5. ročník Lapp Cupu

05.09.2015 15:06

Finálem mezi Moskvou a South Tyrol Eagles vyvrcholil tří denní maraton mezinárodního turnaje Lapp Cup. Ruský celek ovládl první třetinu 3:0 a nadále hru převážně kontroloval, dokráčel si tak k celkovému vítězství na turnaji.

 
Utkání začal lépe ruský Fenix, který již po 27 sekundách šel do vedení zásluhou Sergeje Panfilova. Když už to vypadalo, že se Orli chytají, inkasovali podruhé. Jen tak ledabyle nahodil puk od modré čáry Iliya Volkov a světe div se - 2:0. Další možnost ruského celku měl při přesilovce Winkler, zblízka ale orazítkoval jen břevno. Přesnější už byl Dmitrij Lisov, který natáhl mezi kruhy a zavěsil přesně k tyči. Před koncem třetiny měli ještě italští hráči početní výhodu, ke korigování to ale nevedlo.
 
V úvodu druhé části se do přečíslení dostala ruská dvojice Lisov a Panfilov, druhý jmenovaný ale svou ránou přestřelil zařízení. Na druhé straně mohl snížit Winkler, v tutovce ale branku minul.  Další možnost italského celku měl Leperdi, jeho pokus z kruhu ale do lapačky ukryl Ivanov. Postupně se tlak Orlů zvyšoval, Moskva byla nucena vyhazovat na zakázané uvolnění a měla plno práce v obraně. Další možnost pro snížení měl Larch když byl sám mezi kruhy, střela mu ale nesedla. Fenix tak byl velice rád za přestávku.
 
Třetí část začala opět v režii Rusů. Lomakin dostal nabito zpoza branky, svatyni Kanestrina ale přestřelil. Následně šikovně tečoval Lisov, ale taktéž mimo tři tyče. Decimetry chyběly za minutu i forvardovi Berdnikovi. Ke dramatu mohla přispět šance hráčů South Tyrol, když kotouč se ze skrumáže dostal před prázdnou branku, nikdo z Italů se k němu ale nedostal. A tak byla gólová radost na druhé straně. V poslední minutě turnaje brankář Kanestrin střelu Volkova vyrazil pouze před sebe, kde byl pohotový Sergej Panfilov.
 
Nejlepším hráčem za vítěze byl vyhlášen Dmitrij Lisov, za poražené tuto cenu dostal Werner Winkler.
 
Sestavy: 
 
Fenix: Ivanov - Seliukin, Lysov, Murashov - Panfilov, Lisov, Volkov, Amosov, Lomaik, Berdnik. Trenér: Nikolai Sharshukov.
 
South Tyrol: Kanestrin - Cavaliere, Rosa, Planker - Winkler, Remotti, Larch, Depaoli, Chiarotti, Leperdi. Trenér: Gotti Kasslatter.
 
Góly: 1. Panfilov (Seliukin), 2. Volkov, 12. Lisov (Murashov), 45. Panfilov (Volkov).
 
Třetiny: 3:0, 0:0, 1:0 Vyloučení: 2:2 Využití: Bez V oslabení: Bez Diváci: 105