Můj dům, můj hrad. Tým SHK LAPP Zlín už tři roky na domácím ledě neprohrál ligový zápas

29.11.2017 11:07

Přesně tři roky… 29. listopadu 2014 se na zlínském ledě odehrál velmi defenzivní boj, ve kterém si hostující Sparta odvezla tři body za nejtěsnější výhru 1:0. Od té doby však Lappáci začarovali parkoviště pro hosty a výhru už nikomu nedarovali.

Byla sobota, něco krátce po jedné hodině odpolední. Akorát začínala sedmá minuta hry, když Zapletal našel před brankou volného Jiřího Krupičku. Ten prostřelil brankáře Matouška, načež na druhé straně svou svatyni zavřel gólman Vápenka. Stav 0:1 pro Pražany už se nezměnil.

 

Následovaly tuhé boje, třikrát v posledních třech letech došli zlínští sledge hokejisté až k titulu. Na PSG aréně se hrály ty nejtěžší duely o ty nejvyšší pozice, mimo jiné právě tři finálové boje, nic ale nedokázalo přetrhnout domácí suverenitu. Posledním celkem, který mohl jubileu zabránit, byla v sobotu Studénka, sledge hokejový hrad ale zůstal nedobit. Soupeř si odvezl nášup sedmi gólů. Celkově to byla již šestadvacátá domácí ligová výhra v řadě.

 

Jako bolivijští fotbalisté...

Na Moravě v Baťově měste se tak zrodil jedinečný unikát... Podobně si ještě vedou fotbalisté bolivijského klubu Bolivar FC, ti však hrají své domácí zápasy na stadionu v nadmořské výšce něco přes 3500 metrů, vyhrát na jejich půdě je tak skoro nemožné. Soupeř se většinou bez kyslíkových masek neobejde, proti cvičenému domácímu celku tak má jediný cíl, a to zápas přežít.

 

Zkrátka a jasně, ve Zlíně se vyplatí na sledge hokej chodit!