Napřed triviální chyba, potom zkažená nula vynikajícího Molka v posledních sekundách. Zlín s Oslem remizoval

10.02.2017 23:53

Zlín versus Oslo… Ke konci druhého hracího dne se sešly dva týmy, které už měly jisté umístění v popředí tabulky po základní části, a i proto možná zápas skončil remízou 1:1, zřejmě zaslouženou… Jak pro koho ale. LAPP je nyní na druhé pozici bod za svým dnešním soupeřem, každopádně má o zápas méně než on… Prvenství v tabulce po základní skupině si může vybojovat zítra proti švédskému týmu Nacka HI, úvodní buly je v 11:45 hodin.

 

 

ZLÍN – OSLO 1:1 (1:0, 0:1)

 

Sestava Zlína: Molek -  Julina, Kubeš, Doležal, Krupička, Z. Hábl, D. Hábl, Stodůlka, Palát, Slováček

Branky a nahrávky: 11. Palát (Kubeš) – 30.

Statistiky: Vyloučení: 2:1, navíc TS pro Oslo Využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 7:12 (3:4, 4:8)

 

Oba týmy nasadily od úvodního buly do hry kompletní soupisku, jelikož oba celky již měly jisté semifinále.  Do více šancí se dostávali norští hráči, naráželi však na parádního brankáře Molka, jenž dosud držel na turnaji neprůstřelnost.

 

Lappáci hned ve druhé minutě špatně střídali a museli se bránit ve čtyřech, zvládli to však obstojně. První větší šance Zlína měl Kubeš, situaci ale překombinoval. Ještě před pauzou se zlínský muž v masce blýskl při úniku soupeře, kde taktéž dokázal tento minisouboj vyhrát.

 

Za to brankář Osla si vybral slabší chvilku, a to když se ve 12. minutě rozhodl vyjet pro puk mezi kruhy. Svou rozehrávkou vystavil své spoluhráče do maléru, čehož využil Pavel Kubeš, který pohotově posunul puk do prázdné branky zakončujícímu Davidu Palátovi – 1:0.

 

Molek čaroval i ve druhém poločase, přečíslení Norů tři na jednoho vykryl lapačkou, a když už byl i zlínský brankáře na vše krátký, zaskočil za něj na brankové čáře obránce Julina. Poté však stejný hráč údajně zalehl puk v brankovišti a bylo nařízeno trestní střílení. I s tím si však Molek poradil, zasáhl maskou!

 

Tlak Osla se stupňoval, více než dvě minuty před koncem navíc kouč Tigers odvolal brankáře. A v ten moment se začaly dít věci…

 

Když už Zdeněk Hábl jel sám na prázdnou branku, vypadalo to, že bude rozhodnuto, jenomže v ten moment se ozvala píšťalka rozhodčího. Ofsajd! „Absolutně jsem to nechápal… Podíval jsem se doprava a viděl jsem tam Zdeňka Krupičku, tak jsem ho už málem sjel… Nakonec jsem ale zjistil, že mi tam přejel brácha, který ale neskutečně rychle zmizel na střídačce,“ popisoval po utkání kapitán SHK LAPP Zlín a autor neplatného gólu Zdeněk Hábl s obdivem, jak rychle jeho bratr David zapadl na střídačku…

 

A aby toho nebylo málo, Oslo nakonec 23 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnalo na 1:1. Nakonec tedy asi spravedlivá remíza, Oslo bylo aktivnější. Každopádně pro gólmana Molka zase velmi nespravedlivá… „Nevadí. Samozřejmě to mrzí, byla by ta výhra o to cennější, že jsme nijak netaktizovali, hráli všichni a točili se pořád dokola. Ani při závěrečném power-play nebyla na ledě TOP sestava. Určitě si ale zaslouží uznání brankář Molek, v kabině si vysloužil velký potlesk,“ řekl trenér Zlína Tomáš Sedláček.

 

„Sice jsem dostal na turnaji první gól, ale co už. Nejsem nějak extra zklamaný, spíše překvapený, jak moc mi dnes kluci pomohli. Zblokovali neskutečné množství střel, kolikrát jsem hleděl, že ten puk ke mně nedošel. Inkasovaný gól mě mrzí, navíc když jsem si na tu střelu sáhl,“ pověděl gólman Stanislav Molek.

 

A ještě si neodpustíme jednu citaci. „Uvidíme se ve finále,“ prorokoval po zápase kouč Oslo Tigers.

 

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-10/id/200751