Nedělní zápas s Českými Budějovicemi se neodehraje, hokejisté Motoru měli nehodu

19.01.2018 20:17

Zápas posledního 14. kola základní části mezi Zlínem a Českými Budějovicemi, který byl na programu v neděli ve Zlíně, se neodehraje. Důvodem je nešťastná událost v klubu Jihočechů. Generálkou před finálovým duelem tak bude pro Zlín sobotní utkání se Spartou, hraje se doma v 15:30.

 

Jedno auto s našimi rakouskými hráči dnes, tj. v pátek, mělo nehodu. Naštěstí se u kluků nejedná o nikterak závažná zranění, každopádně bez nich nejsme schopni zápas odehrát,“ upřesnil v pátek odpoledne čerstvou zprávu tiskový mluvčí Motoru Dominik Zajan.

 

 Ještě v pátek večer ředitel ligy Jan Chlubna zápas kontumoval ve prospěch Zlína 5:0. „Jelikož je už konec ligy, nebyla možnost hledat náhradní termíny. S kontumací samozřejmě souhlasily i České Budějovice. Klukům přejeme hlavně brzké uzdravení,“ řekl Petr Julina, generální manažer SHK LAPP Zlín.

 

Kontumací skončil pro Motor i sobotního duelu, kdy Budějovice měly hrát ve Studénce. S největší pravděpodobností se Jihočeši nezúčastní ani závěrečného zápasu o 7. místo. V případě, že by se spekulace o jejich konci v České lize naplnily, jednalo by se tak o hodně smutný konec mistrovského klubu z roku 2004.