Po více jak třech měsících konečně doma, do Zlína přijede Studénka

03.01.2020 13:05

Poprvé od 29. září se představí sledge hokejisté Zlína konečně na domácím ledě. V rámci 11. kola je přichystán třaskavý souboj – při repríze loňského finále se odehraje derby se Studénkou. Úvodní buly je naplánováno na neděli 5. ledna na 11:30 hodin, vstupné dobrovolné, přijďte povzbudit domácí borce v boji o play off!

 

Tým ze Slezska zavítá sice do Zlína jakožto aktuální lídr tabulky, toho se však domácí nesmí zaleknout. Po sedmi odehraných duelech totiž mají na svém kontě pouze devět bodů a v boji o play off musejí bezpodmínečně bodovat, respektive vyhrát!

 

Je však fakt, že na svém ledě je Zlín silný. Letos oba úvodní domácí zápasy zvládl s přehledem, manko pak nabral na neuvěřitelné dlouhé venkovní pouti, na které během tří měsíců z pěti duelů vydoloval jen jednu výhru. Ostatní týmy, které neměly tak krutý los, úřadujícího pětinásobného mistra usadily na čtvrtou pozici, poslední postupovou do play off.

 

Jednu z proher Zlín zapsal také ve Studénce, kde padl 3:4. Ve vyrovnaném duelu jej tenkrát položily vlastní přesilovky, když při nich inkasoval dvakrát z hole ruského útočníka Popova. Na něj a na další hvězdy mezinárodního sledge hokeje si budou muset dát Zlínští pozor především.

 

Závěrem už snad jen trenér Tomáš Sedláček doufá, že bude mít k dispozici široký kádr. V plném složení Zlín letos odehrál jen zlomek duelů, i to je jeden z hlavních důvodu aktuálního postavení v tabulkce. Vždyť při posledních dvou duelech mu chyběla kompletní první pětka – Zdeněk Hábl, Martin Joppa, Marian Ligda, Dávid Korman či Nor Magnus Bogle.

 

Právě start této norské nedávné (ne)posily Magnuse Bogleho (psali jsme ZDE) je po zdravotních komplikacích vyloučen, otazník pak visí také nad tím, zda-li do utkání zasáhne bek Pavel Julina, jenž si při minulém utkání v Karlových Varech přivodil zranění v horní části těla.

 

Zápas mezi SHK LAPP ZLÍN a HC Sledge Studénka se hraje v neděli 5. ledna od 11:30 hodin na PSG aréně, vstupné je dobrovolné, přijďte nás povzbudit! Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE nebo ve video přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 9 zápasů, 9 výher, skóre 59:11
Základní část venku: 10 zápasů, 8 výher, 2 prohry, skóre 54:17
Celková bilance základní části: 19 zápasů, 17 výher, 2 prohry, skóre 113:28
Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, skóre 10:0
Play off venku: 1 zápas, 1 prohra, skóre 1:2
Celková bilance play off: 3 zápasy, 2 výhry, 1 prohra, skóre 11:2
CELKOVÁ BILANCE: 22 zápasů, 19 výher, 3 prohry, skóre 124:30
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 1:3 venku v sezóně 2016/2017

 

Celé 11. a 12. kolo sledujte ZDE!