Poslední zápas sezóny na domácím ledě. Zlín začíná sérii o bronz a chystá show

05.03.2020 00:11

Derniéra před domácími fanoušky čeká sledge hokejisty Zlína. V sobotu 7. března rozehrají partii s Karlovými Vary, úvodní duel série o bronz hraná na dvě vítězná utkání startuje v 16:06 hodin. Vstupné je dobrovolné, každý příchozí fanoušek dostane Lappenku, na kterou může vyhrát hodnotné ceny. Přijďte fandit a užít si na dlouhou dobu poslední sledge hokej ve Zlíně! Tým SHK LAPP ZLÍN navíc chystá na zápas velkou show.

 

Fotbalový trenér Josef Csaplár by to nazval „big divadlem.“ „Ve spolupráci s organizačním partnerem utkání Cupri-Sun-CUP nejdříve nastoupí hráči za doprovodu malých hokejistů, poté zazní zpívána hymna, přestávku mimořádně prodlouženou na osmnáct minut vyplní exhibiční souboj malých hokejových nadějí a s trochou štěstí bude i nějaká ta světelná show. Uvidíme, jak to vyjde, bohužel v době utkání ještě nebude venku tma. Věříme, že všemu tomu napomůžou i skvělí diváci a užijeme si to podobně, jako minulý domácí zápas, kde bylo navíc všechno umoceněné výhrou,“ řekl manažer Zlína Jakub Kudláč a připomněl semifinálové domácí vítězství nad Studénkou 4:3, kde fandilo 226 skvělých fanoušků a vytvořili rekord v návštěvností letošní České para hokejové ligy.

 

Na první vítězství však Lappáci nedokázali navázat, když pro odvety přišli o svého kapitána Mariana Ligdu a dvakrát padli 2:5 a 0:4. „Ve druhém utkání jsme měli šance na to, abychom vyhráli, ve třetí třetině za stavu 2:3 jsme ale neproměnili dvě tutové šance. To byly ty maličkosti, které chyběly k tomu, abychom to zvládli. Rozhodující třetí zápas už pak byl jasně v režii soupeře, odešli jsme fyzicky i morálně,“ mrzí prohraná semifinálová série trenéra SHK LAPP ZLÍN Tomáše Sedláčka.

 

Jeho svěřenci už se však dívají jen a jen kupředu, na boj o bronz. Ani před sobotním duelem ale nemůže kouč Zlína oplývat radostí. Na marodce je nadále kapitán a první centr Marian Ligda, společně s ním je vyloučen také start Nora Magnuse Bogleho (dlouhodobé zranění). Velký otazník visí také nad účastí forvarda Martina Joppy, jenž se mimo jiné stal nejproduktivnějším hráčem ligy v celé základní části (27 bodů za 13 gólů a 14 asistencí) a společně s Ligdou vytváří nejnebezpečnější duo ligy. „Joppa je na tom špatně, Ligda ještě hůř,“ pověděl Sedláček.

 

Toto se nám tak nějak prolíná celou sezónu, že na podstatné zápasy nás potkávají samé problémy. Někdy menší, ale většinou větší. Musíme to ale vzít jako fakt a bojovat. Uvidíme, s jakou sestavou dojede soupeř, ale je jasné, že to bude mimořádně těžké. Ale na to jsme si už zvyklí, pokusíme se prostě vyhrát a urvat první bod. Když si pohlídáme ofenzivní hvězdy soupeře, tudíž Geiera a Rennhacka, a vepředu dostaneme soupeře pod tlak, šance tady je,“ věří ve vítězství trenér šestinásobných mistrů domácí soutěže.

 

Souboj spolubydlících

 

Podstatné bude na ledě také setkání dvou hvězd svých týmů – zlínský obránce Zdeněk Hábl bude hlídat kapitána Žraloků a české reprezentace Michala Geiera. Paradoxem je, že oba se každý týden tři dny v týdnu potkávají na reprezentačním soustředění a sdílejí jeden pokoj.

 

Samozřejmě jsme se o tom ve středu bavili, takové ty klasiky, znáte to. Že stejně budeme tvoři dvojčku my dva, takže vlastně můžeme sedět doma a dívat se na přenos,“ smál se Zdeněk Hábl. „Ale když to vezmu vážně. Vary jsou hratelný soupeř, sedí nám, poslední dobou máme s nimi skvělou bilanci, ale to se teď maže. Uvidíme, jak moc se promítnou absence v naší sestavě, stejně tak jak moc nebezpečný bude také německý útočník ve službách soupeře Frank Rennhack,“ dodal Hábl.

 

Co se dobré bilance se Západočechy týče, to má zlínský bek pravdu, Žraloci vyhráli ve Zlíně naposledy v roce 2012. Letošní dvě vzájemná měření sil pak ovládl vždy domácí tým. Nejprve LAPP zvítězil 6:1, načež v souboji dvou oslabených mužstev pak padl ve Varech 1:3. Zlínu tenkrát chyběl Zdeněk Hábl, Dávid Korman a Martin Joppa, soupeř se zase musel obejít bez kapitána Geiera. Celková bilance mezi Zlínem a Karlovými Vary činí 46 utkání, z nichž 29 výher zapsal Zlín, 15 Vary a dvakrát duel skončil remízou.

 

Úvodní zápas série o bronz mezi SHK LAPP ZLÍN a SKV Sharks Karlovy Vary se hraje v sobotu 7. března na PSG aréně ve Zlíně, úvodní buly je v 16:06 hodin a vstupné je dobrovolné. Duel případně sledujte ve video přenosu ZDE či v textovém přenosu ZDE.

 

Ceny do tomboly věnovali partneři: DC4, Top natur, Golden Apple Cinema, hotel Baltaci a pivovar Zlínský Švec.

 

Koronavirus na Zlínsku NEpotvrzen: Fanoušci se nemusí bát na utkání přijít ani při aktuální panice okolo koronaviru. Dle tiskového mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Bc. Egona Havrlanta není ve Zlínském kraji evidován žádný případ nakažení koronavirem. Stejně tak Bezpečnostní rada státu NEzakázala ani nedoporučila zákaz sportovních utkání či jejich odehrání bez diváků.

 

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY
Základní část doma: 17 zápasů, 12 výher, 5 proher, skóre 72:35
Základní část venku: 17 zápasů, 10 výher, 6 proher, 1 remíza, skóre 55:38
Základní část celkově: 34 zápasů, 22 výher, 11 proher, 1 remíza, skóre 127:73
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5
Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 24 zápasů, 16 výher, 8 proher, skóre 86:52
Celková bilance venku: 22 zápasů, 13 výher, 7 proher, 2 remízy, skóre 69:43
CELKOVÁ BILANCE:  46 zápasů, 29 výher, 15 proher, 2 remízy, skóre 155:95
NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 15:1 na ledě Karlových Varů v sezóně 2003/2004
NEJVYŠŠÍ PROHRA: 0:8 na domácím ledě v sezóně 2009/2010.

 

Další termíny série o bronz: Druhé utkání v sobotu 14. března od 14 hodin (KV aréna, Karlovy Vary), případný třetí rozhodující duel v neděli 15. března od 8:45 (Zimní stadion Nejdek – u Karlových Varů).