Příští ročník České sledge hokejové ligy bude asi bez play off. Bojovat se bude o nový pohár, vítěz může být znám začátkem února

03.07.2017 13:24

15. ročník České sledge hokejové ligy bude podobně jako v předloňské sezóně zřejmě bez play off. Včera si to na valné hromadě odsouhlasily kluby ČSHL. Zároveň je jasné, že v sezóně 2017/2018 se bude bojovat o nový pohár, jelikož ten stávající po zlatém hattricku putuje do rukou Zlína už natrvalo.

 

Návrh Zlína na formát soutěže stejný, jako byl v uplynulé sezóně, neprošel. Ostatní kluby zvedly ruku pro formát soutěže s klasickou základní skupinou a poté, zatím ještě nejistým, Superfinále. Ve hře jsou dvě varianty: buď se kluby sjedou první únorový víkend na závěrečný turnaj do jednoho města, nebo bude stejně jako v sezóně 2015/2016 rozhodovat jediné utkání, a to Superfinále.

 

Ve hře je ale ještě třetí varianta. Pokud by český sledge hokejový reprezentační tým nepostoupil na paralympiádu, play off by se mohlo klasicky odehrát. Tato situace by se dostala do řešení koncem října, kdy bude po kvalifikaci na turnaj pod pěti kruhy.