První polovinu základní části zakončil Zlín výhrou nad Studénkou

25.11.2017 14:45

Úvodní polovinu základní části České sledge hokejové ligy zakončili Zlínští jak jinak než jasným vítězstvím. Hráči SHK LAPP duelu dominovali a po výsledku 7:1 tak nadále jsou v čele tabulky bez ztráty bodu. Druhou půlku dlouhodobé části načnou hned zítra, tj. v neděli, kdy se v odvetném utkání představí na ledě Studénky. Hraje se v Havířově od 10 hodin.

 

ZLÍN – STUDÉNKA 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)

 

Branky a nahrávky: 4. Šafránek (D. Hábl, Z. Hábl), 4. Joppa (Z. Hábl, Ligda), 12. Z. Hábl (Joppa, Ligda), 19. Hábl (Joppa, Julina), 32. Joppa (Ligda), 34. Šafránek (Julina), 41. Palát (Z. Hábl) – 33. Flis.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa.

Sestava Studénky: M. Kudela – Flis, Fojtík, Mlčák, Kudrna, V. Kudera, Chodurek, Murawski.

Statistiky: Vyloučení: 0:1, využití: bez, v oslabení: bez, střely na branku: 23:8 (9:3, 9:2, 5:3), vyhraná vhazování: 16:6.

 

Do vedení mohli možná trochu překvapivě jít první hosté, kdy hned v úvodní minutě byl sám před Matouškem Mlčák, branku ale minul. Poté však nastala čtvrtá minuta a za 19 sekund se toho stihlo tolik, co někdy ne ani za celý zápas:

 

Nejprve svou milimetrově přesnou ránou otevřel skóre zápasu Zdeněk Šafránek. Za čtrnáct sekund byl v samostatném úniku faulován Martin Joppa, nařízený trestný nájezd ale neproměnil. Mrzet jej to však nemuselo. Ligda totiž vyhrál buly na Zdeňka Hábla, který nahrávkou na zadní tyč již pět sekund po trestném střílení připravil gól právě pro Martina Joppu – 2:0.

 

Následně se hostům podařilo hru stabilizovat, a dokonce i zahrozit. V útoku Studénky šli vidět Fojtík s Flisem, Matoušek ale tři jejich pokusy vykryl. A tak zase udeřili domácí. Zdeněk Hábl dostal nabito mezi kruhy a ránou k tyči překonal Kudelu. Do pauzy mohl ještě za hosty kontrovat opět Flis, trefil ale pouze tyč.

 

V úvodu prostředního dějství domácí měli k dispozici dva brejky. Ten první Joppa s Turicem ještě neproměnili, podruhé už ale první jmenovaný asistenci zaznamenal, kdy jeho pobídky využil kličkou opět kapitán LAPPu Zdeněk Hábl – 4:0. Do konce třetiny měl za hosty šanci Fojtík a na druhé straně zase Turic a po něm Ligda, jehož teč zazvonila na brankovou konstrukci.

 

Ve třetí části zase začaly padat góly. Nejprve domácí Martin Joppa, načež za Studénku ze samostatného úniku snižoval Sylvester Flis. Konečný stav 7:1 nakonec ještě potvrdil druhou brankou v utkání Zdeněk Šafránek a po parádní akci domácích do prázdné brány zakončoval David Palát. Za dobré atmosféry tak Zlín bez potíží přehrál svého soupeře, kterému však nelze upřít snaha v občasné útočné fázi.

 

Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín: „Získali jsme další důležité tři body v cestě za našim cílem. Hráli jsme dobře, zvítězili jsme, i když jsme soupeře občas zbytečně pustili do šancí. Ale to k hokeji patří, výkon musíme potvrdit zítra.“

 

Erik Fojtík, útočník HC KES Studénka: „1:7, co k tomu říct. Nejsme spokojení, ale teď už s tím nic neuděláme.“

 

Onlajn přenos ze zápasu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video přenos ZDE.