Po čtyřech letech bez gólu, rezervní sestava nestačila na Olomouc. Zlín vyhlíží soupeře do play off

02.02.2019 17:06

Už jako jistý vítěz základní části vstupovali sledge hokejisté Zlína do posledního zápasu dlouhodobé soutěže, mohli si tak dovolit dát volno oporám. Mužstvu scházeli čtyři nejproduktivnější hráči, a to Martin Joppa, Marian Ligda, Zdeněk Hábl a David Palát, nenastoupil ani navrátilec do sestavy Zdeněk Šafránek. Rezervní sestava Zlína tak podlehla v nic neřešícím zápase Olomouci 0:3. Zajímavý je pohled do statistik. Za prve, Zlín prohrál s Olomoucí po pěti letech. A za druhé, v České lize nedal v zápase gól naposledy před čtyřmi lety. Nyní úřadující mistři vyhlížejí soupeře do play off, rozhodne se mezi dvojicí Sparta – Pardubice, jasno bude v neděli.

 

Olomouc – Zlín 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 1. Večerek, 33. Jedlička, 41. Novák. Vyloučení: 4:3 Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 19:9. Vyhraná vhazování: 19:7.

Sestava Olomouce: Černoch – Jedlička, Buriánek – Novák, Mikuš, Rozkopal, Večerek, Kardoš.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Mach – D. Hábl, Turic, Stodůlka, Rauš, Korman, Hlinka, Šafařík.

 

V olomouckém exilu v Rožnově pod Radhoštěm se začínalo netradičně, první třetinu byl čas stopovaný na stopkách. To však nevadilo hned v úvodu Miloši Večerkovi, který přízemní střelou překonal Matouška a otevřel stav zápasu.

 

Hanáci byli po celou dobu utkání lepším týmem, ovšem až do konce druhé třetiny se díky Matouškovým zákrokům skóre neměnilo.

 

Definitivně na svou stranu strhli zápas Kohouti po pauze, nejprve ve 33. minutě nějak proskákal do sítě puk vystřelený Radkem Jedličkou, načež na konečných 3:0 upravil Martin Novák.

 

Zlín za zápas vyprodukoval devět střel, z toho osm měl na svědomí obránce Pavel Julina, i když převážně od modré čáry. Ten byl při absenci kapitána Ligdy a jeho asistenta Joppy náhradním kapitánem v duelu proti Olomouci. Jediný z více zkušených hráčů ve zlínském poli však porážku neřešil, ovšem přiznal, že zápas to byl náročný.

 

Když se na mě kamarádi vykašlali a nechali mě v tom samotného, tak samozřejmě, že to pak je těžké,“ řekl s úsměvem Julina.

 

Nešlo nám o výsledek, chtěli jsme, aby si mladí vyzkoušeli zápas se vším všudy, kdy se nemůžou spolehnout na opory. Z mojí strany jsem si zahrál asi nejvíc za celou sezónu, bylo to tam tak nějak na mě. Soupeř si ale výhru zasloužil, byl rozhodně lepší. Nám chyběl někdo, kdo by mohl vepředu nějak napadat, kdo by vůbec mohl dát gól,“ pověděl Pavel Julina.

 

Premiéru ve zlínském dresu měl za sebou i Dávid Korman, který do Zlína přišel na hostování v týdnu právě z Olomouce. Začátek však nezažil úplně nejlepší, hned při prvním střídání putoval na trestnou lavici. „Byla to nešťastná situace, spíše to ani nebyl faul. Jinak se hrálo… Bylo to náročné, šlo vidět, že nám chybí opory. Měl jsem párkrát i puk v dobré pozici, ale nic z toho. Jinak to ale bylo fajn, užil jsem si to, měl jsem dobrý ice time,“ pochvaloval si dvacetiletý útočník.

 

Spokojený byl hlavně kapitán Hanáků Radek Jedlička. „Byl to takový zápas ze srandy už, šlo to vidět na sestavách. Výhra nás ale těší, výsledek té hře odpovídá, moc jsme soupeře do šancí nepouštěli,“ řekl Jedlička.

 

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.