Rodinný podnik Háblů režíroval vysokou výhru nad Budějovicemi, LAPP je na čele tabulky

22.11.2015 22:27

Ztráta bodu Karlových Varů na ledě Sparty zařídila sledge hokejistům Zlína první příčku s bodovým náskokem, přičemž ševci mají s 55 góly nejlepší ofenzívu, se 6 inkasovanými brankami poté i defenzívu. Potřeba je však dodat, že Žraloci mají duel k dobru. Ovšem další povinná výhra Zlína byla vydřená. Ačkoli je skóre jednoznačné, dvě třetiny se vedl na branky vyrovnaný boj. To se ale nedá říci o průběhu, kdy se gólman v brance Jihočechů Havelka nezastavil. Po první třetině vedli hosté 0:1, kdy udeřili z jediné akce po samostatném úniku. Hned u šesti z osmi gólů LAPPu bylo jméno Hábl. Své premiérové trefy se navíc dočkal Daniel Slováček. K dalšímu utkání se Zlínští vydají 12. prosince na led Dolného Kubína.

 

Domácí na začátku pálili jednu šanci za druhou. Šafránek sám před gólmanem Havelkou neuspěl, pokusu Juliny chyběly decimetry, tečovaná střela zase trefila hostujícího muže v masce s velikým štěstím. Podobně si vedl i David Hábl, jenž poloprázdnou branku přestřelil. A tak přišel trest. Z první akce Jihočeši udeřili, když Zdeněk Klíma obral ve střední třetině o puk Zdeňka Hábla a v samostatném úniku vymetl horní růžek Molkovy branky. Vyrovnat mohl při přesilovce Šnajdar, jeho střelu ale zastavila tyč. Po první třetině tak vedl jasně horší celek.

 

To druhá část byla o mnoho lepší, hlavně se dařilo v koncovce. Tížené vyrovnání přišlo v 19. minutě z hole Zděňka Hábla, vedení na stranu Zlína překlopil pro změnu šikovnou tečí svého bratra Hábl David. Následně mohl přidat další gól Šafránek, no zavazela mu tyčka. Rodinný podnik Háblů pokračoval i nadále, kdy se druhé branky dočkal Zdeněk Hábl. A podobně se vedlo i Davidovi, jenž byl v pravý moment v předbrankovém prostoru.

 

I třetí dějství bylo v rukou Lappáků, kdy bůra dovršil z kruhu přesným pokusem Zdeněk Šafránek. Tentýž hráč ve 41. minutě pláchl sám na branku a i tuto situaci vyřešil gólově. Za minutu a půl se do sítě Havelky dostal další puk.

 

Svou premiérovou trefu ve sledge hokeji si i trochu se štěstím připsal Daniel Slováček, kdy se jeho pokus zastavil těsně za brankovou čárou. „Konečně to tam padlo, protože v předchozích zápasech jsem vše spálil,“ oddechl si patnáctiletý forvard. „Je to ale obrovská zásluha kluků. Nahrávali mi do všech možných pozic, abych to tam dal. Avšak teď se jim to vrátí, určitě teď budu muset něco donést," zasmál se Slováček, jenž však v první moment o trefě vůbec nevěděl. „Jen jsem do toho plácl a pak už jsem puk neviděl. Až rozhodčí zapískal a ukázal gól,“ dodal hráč s číslem 26. „Musím ale ještě dost makat, abych se dostal do základu,“ uvědomuje si.

 

Na konečných 8:1 nakonec upravil z dalšího úniku Zdeněk Šafránek, jenž se tak dočkal hattricku.

 

Branky a nahrávky: 19. Z.Hábl (Šafránek), 25. D.Hábl (Z.Hábl, Julina), 28. Z.Hábl (Ligda), 30. D.Hábl (Ligda), 35. Šafránek (Z.Hábl), 41. Šafránek (Z.Hábl, Ligda), 42. Slováček, 45. Šafránek – 10. Klíma (David).

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z.Hábl "C", Šafránek – Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl, Šnajdar, Slováček.

 

Sestava Budějovic: Havelka – V.Paclík, Klíma, F.Paclík – Kalina, Rumplík "C", David, Kočnar, Dvořák.

 

Třetiny: 0:1, 4:0, 4:0. Vyloučení: 3:4. Využití: Bez. V oslabení: Bez.

 

Onlajn přenos a animace z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-11-22/id/164549