Rok od sledge hokejového Nagana. Zlín triumfem v Malmö šokoval Evropu

12.02.2018 00:00

Dnes je to přesně rok od výsledku, který šokoval Evropu. 12. února 2017 završili sledge hokejisté SHK LAPP Zlín své vítězné tažení v Malmö, kde tamní prestižní turnaj ovládli. Poprvé v historii, a zcela nečekaně…

 

Poosmé tenkrát mířili zlínští hráči na sever Evropy, nikdy dříve ale nedovezli domů lépe než šesté místo. Ač od posledního účinkování v roce 2012 byli podpořeni třemi mistrovskými tituly z domácí ligy, cíle si nedělali velké.

 

Hned úvodní zápasy skupiny ale napověděly, že tentokráte to propadák nebude. Tři zápasy, tři čistá konta a tři výhry. A jaké! 10:0, 5:0 a 3:0. Poprvé Zlín inkasoval až od domácího týmu FIFH, stejně ale zvítězil 3:1. Ve skupině nepoznal hořkost porážky, s norským týmem Oslo Tigers sice LAPP remizoval smolně 1:1, zápas na to ale zakončil základní skupinu výhrou 6:2.

 

Dominantní jízda nebrala konce. V semifinále Zlín opět porazil 3:1 FIFH, ve finále se znovu utkal s Oslem. Což o to, že norský tým tvořený z reprezentantů byl lepší. Moravský tým vyhrál 2:1…

 

Pro Zlín to bylo sledge hokejové Nagano, nikdo nečekal medaili, natož zlatou.

 

Je to událost, která patří v úspěších našeho klubu velmi vysoko. Tenkrát se toho událo tolik, že by to vydalo na několik článků, snad knihu. Máme v plánu o tomto „turnaji století“ natočit dokument, zatím ale nemůžeme zaručit, jestli se to skutečně povede. Hlavním problémem je to, že nejsou téměř žádné záběry z místa. No spíše vůbec žádné… Ale nezavrhujeme to, nějaký scénář tady je,“ řekl Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.