Role favorita potvrzena. Šestibodový víkend zakončen vysokou výhrou nad Studénkou

18.10.2015 14:25

Výborně, zlínští sledge hokejisté splnili povinnost a v říjnovém víkendu na domácím ledě porazili jak Olomouc, tak Studénku. Domácí favorit v nedělním střetnutí nic nepodcenil a již po první třetině vedl 6:0. Stejný počet branek ještě přidal do konce zápasu a ševci tak vyhráli 12:0. Za toto skóre mohou být ještě hosté rádi, několik dobrých akcí totiž zastavila buď tyč nebo dobré zásahy Kudely.

 

Zápas začal gólově již ve 31. sekundě, kdy střelu Pavla Juliny od modré čáry nešťastně srazil do své sítě hostující bek. Utkání bylo i nadále v režii Zlína, kdy postupně přidali branky Zdeněk Šafránek, Erik Fojík, David Palát dvakrát a opět Zdeněk Šafránek. Po první třetině byl stav jasný - 6:0.

 

I nástup do prostřední části byl ze strany SHK LAPP gólový, přesně tečoval Marián Ligda a následně se v brankovišti šikovně zorientoval Erik Fojtík. První šance Studénky přišla ve 21. minutě, jejich přečíslení ale skončilo v lapačce Matouška. V úniku následně Sylwester zase nedokázal zakončit. Do pauzy měli ještě možnost Palát a Fojtík, jejich pokusy ale rozzvonily pouze tyč.

 

Ve třetím dějství se už domácí nikam nehnali a do 38. minuty se hrálo celkem klidně. Poté ale byl brankář hostů Kudela opět v jednom ohni. Dvěma góly Zdeněk Šafránek zkompletoval hattrick a následně přidal ještě jednu trefu. Na konečných 12:0 upravil David Palát, který se taktéž dočkal hatticku. Nepříjemností je, že v samém závěru se zranil Fojtík.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Hábl Z., Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, Šnajdar, Slováček.
 
Sestava Studénky: Kudela – Kudrna, Kudela, Flis, Hornich – Staněk, Chodurek, Filipowski, Kartosz.
 
Branky a nahrávky: 1. Julina (Fojtík), 3. Šafránek (Ligda, Z.Hábl), 9. Fojtík (Z.Hábl), 12. Palát (Fojtík, Z.Hábl), 14. Šafránek (Šnajdar), 14. Palát (Fojtík, Z.Hábl), 17. Ligda (Z.Hábl), 20. Fojtík (Stodůlka, Z.Hábl), 39. Šafránek (Julina), 40. Šafránek (Z.Hábl, Šnajdar), 44. Šafránek (Ligda), 45. Palát (Slováček, Stodůlka)
 
Vyloučení: 1:0. Využití: Bez. V oslabení: 1:0.
 

Podrobný přenos v textové formě na Onlajny.com včetně animací z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-18/id/160926