Rozhovory se Zdeňkem Háblem a Stanislavem Molkem po prohře se Spartou

22.01.2018 16:09

Kapitán SHK LAPP Zlín Zdeněk Hábl a gólman Stanislav Molek hodnotili duel se Spartou. V tom Zlín vedl již 2:0 a měl mnoho šancí vedení navýšit, nakonec ale prohrál 2:3 po nájezdech. Skončila tak více než tříletá domácí neporazitelnost LAPPu a taktéž padla možnost vyhrát letošní základní část bez ztráty bodu.

 

„Posrali jsme si to sami, zápas blbec,“ štvalo kapitána Zdeňka Hábla

 

Zdeněk Hábl měl sám v utkání mnoho šancí, ani jednu ale neproměnil. Neuspěl ani on sám v samostatném nájezdu. "Každá porážka samozřejmě mrzí, i když už moc pro nás teď neznamená. Ale takovéto zápasy musíme dotahovat do vítězného konce. Vedli jsme 2:0 a měli jsme dostatek šancí na to, abychom odskočili ještě do většího vedení. Posrali jsme si to sami, byl to zápas blbec," štvalo Hábla.

 

„Nejsme kapela, abychom furt vyhrávali. Lepší prohra teď než ve finále,“ ví gólman Molek

 

Šlo na něj v základní hrací době pouze osm střel, dvě z nich ale bohužel skončily v brance. V nájezdech pak první chytl, další tři zruční hráči Pražanů ale na něj vyzráli. „U prvního gólu jsem myslel, že držím puk. Pocitově jsem ho měl pod paží, ale bohužel byl za mnou a soupeř ho dorazil. U toho druhého to bylo těžké. Skočil jsem po první střele a doufal jsem, že spoluhráči puk odpálí, ale nestalo se tak. Nestihl jsem se už zvednout a on mě přehodil. Ano, možná jsem se mohl zvednout rychleji, ale stalo se,“ usmál se Molek.

 

V nájezdech mě první střela trefila do hlavy, podruhé jsem si lehl o chvíli později, než jsem měl. No a ty dvě kličky Raula, ten si mě vychutnal. Měl štěstí, ale to k tomu patří,“ uznal zlínský gólman.

 

Mimo jiné trochu uznal, že v hlavách hráči měli, že už nemají co ztratit. „Nikdo se na to určitě nevykašlal, ale samozřejmě že v hlavách možná takové to alibi bylo. Nejsme kapela, abychom furt vyhrávali. Lepší prohra teď než ve finále. Druhá věc byla v tom, že jsme hráli všichni bez ohledu na výsledek, neměli jsme prostě důvod nějak ty kluky držet na střídačce,“ ví Molek. Mimo jiné, dost prostoru dostal na ledě například Róbert Turic, který nakonec vstřelil svůj druhý gól v sezóně.