Šafránkův hattrick nasměroval Zlín k první finálové výhře na ledě Pardubic

11.03.2017 19:14

Zlínští sledge hokejisté slaví ve finálové sérii první výhru, a to když zásluhou Šafránkova hattricku zvítězili na ledě Pardubic 3:1. Lappáci si za slušné atmosféry vytvořili tříbrankové vedení, které nakonec udrželi až do závěrečné sirény. Slavit mistrovský hattrick mohou Zlínští již v pátek na domácím ledě, kde se hraje od 18:30 hodin. Případný třetí rozhodující zápas je na programu v sobotu taktéž od půl sedmé.

 

 

PARDUBICE – ZLÍN 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

 

Sestava Pardubic: Boček – Motyčka, Štěpják, Hýbner, Kvoch, Kubeš Jiří, Michalec, Horníček, Kubeš Pavel, Buhr Votěch, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský, Ledvinka, Buhr Richard

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Hábl Zdeněk, Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl David, Slováček, Joppa, Rauš

 

Branky a nahrávky: 29. P. Kubeš (Štěpják) – 10. Šafránek (Palát, Stodůlka), 20. Šafránek (Stodůlka, Z. Hábl), 25. Šafránek (Stodůlka).

 

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 12:20 (6:4, 4:10, 6:2) Vyhraná vhazování: 18:25 Diváci: 270

 

Úvod utkání patřil domácímu celku, dvě nebezpečné střely vyslal Herink, gólman Matoušek byl ale připraven. Když následně hráli Mustangové přesilovou hru, pálil kapitán Pardubic Pavel Kubeš pouze do tyče.

 

Od deváté minuty ale přebrali slovo Zlínští. Ligda svůj samostatný únik gólově ještě nezakončil, o minutu později už ale Zdeněk Šafránek zakončil parádní kombinaci úspěšně – 0:1. Z následného tlaku Lappáci už do pauzy branku nevytěžili, z brejku se to nepovedlo ani Mustangům.

 

Nikterak zajímavý začátek prostředního dějství skončil po pěti minutách gólem. Ihned po buly v útočné třetině vystřelil Zdeněk Hábl, jehož pokus se přes hokejku Stodůlky dostal až k dorážejícímu Zdeňku Šafránkovi – 0:2!

 

Poté měl dvě solidní šance Palát, především jeho druhou střelu Boček vůbec neviděl, leč o masku domácího brankáře se kotouč odrazil na horní síťku. Druhá třetina jasně patřila Zlínu, a tak po zásluze zvýšil na 3:0. David Hábl ještě úniku nevyužil, následně ve 26. minutě z mezikruží už ale Zdeněk Šafránek uspěl, čímž dovršil hattrick! Nutno však jmenovat o Petra Stodůlku, jenž byl asistencí u všech branek.

 

Až ke konci periody Mustangové zahrozili, a přestože Matoušek předvedl několik parádních zásahů, přeci jenom Východočeši snížili. Až moc prostoru ke střele dostal Pavel Kubeš, jenž se nemýlil – 1:3.

 

Poslední část byla spíše bojovná, Zlín bránil dvougólový náskok. Branky mohly přidat oba týmy, nakonec ale nepadla v této třetině žádná. Spokojenější tak byl z obou fanouškovských táborů ten hostující o počtu zhruba dvaceti lidí.

 

Fotogalerii naleznete zde: www.facebook.com/pg/Sledge-hokej-Zl%C3%ADn-180789641950963/photos/?tab=album&album_id=1629623013734278

 

Děkujeme za dnešní perfektní povzbuzování a zároveň zveme fanoušky na domácí zápasy, které se hrají v pátek 17. 3 od 18:30 hodin na PSG aréně. Případný třetí rozhodující duel je na programu o den později ve stejný čas.