Sedm zlínských hráčů obleče reprezentační dres v boji o paralympiádu

05.10.2017 09:46

Hned sedm zlínských zástupců se v nadcházejícím týdnu zúčastní kvalifikace ve švédském Östersundu o paralympiádu v Pchjongjangu. Slovenský dres obleče Aleš Rauš, Marian Ligda a Martin Joppa, Česko bude reprezentovat gólman Jan Matoušek, dále Zdeněk Hábl, David Palát a Zdeněk Šafránek.

 

Češi jsou na kvalifikaci připraveni dle hráčů naprosto skvěle, poslední soustředění navíc česká reprezentace absolvovala od čtvrtku do neděle právě ve Zlíně. „Já jsem naprosto spokojený, sešli jsme se skoro celý tým, trénovalo se doma, mělo to tempo a náboj. Nyní se cítím skvěle, mám dost energie, dal bych si klidně ještě jeden trénink,“ mluvil optimisticky zlínský kapitán a reprezentační bek Zdeněk Hábl.

 

Česká i slovenská reprezentace začíná na severu Evropy bojovat v pondělí, z pětice týmu z Česka, Slovenska, Německa, Švédska a Japonska postoupí do Pchjongčchangu první tři. „Základ je postoupit, cílem pak vyhrát kvalifikaci. Je to velmi výhodné pro následné nasazení do skupin na paralympiádě,“ pověděl Hábl.

 

Ale jak to bude či nebude lehké, uvidíme až na místě,“ dodal zlínský a reprezentační gólman Jan Matoušek.

 

To slovenský nároďák má skromnější cíle. „Plán jsou jasné, ale skromné – chceme postoupit. Teď máme největší šanci, a asi i poslední si někdy paralympiádu zahrát, vzhledem k tomu, jak kádr nyní vypadá. Je ideální. Každý zápas začíná od 0:0, takže šance je. Měli jsme dlouhou a kvalitní přípravu, kterou jsme začali už v květnu. Potřeba jsou dvě výhry,“ počítá zlínský forvard a opora slovenské reprezentace Martin Joppa.

 

ROZPIS KVALIFIKACE: (živě ji poté můžete sledovat ZDE).

 

Pondělí 9. října:
12:00 Česko – Slovensko
15:00 Německo – Japonsko

Úterý 10. října:
12:00 Švédsko – Japonsko
15:00 Německo – Slovensko

Středa 11. října:
12:00 Švédsko – Slovensko
15:00 Německo – Česko

Pátek 13. října:
12:00 Švédsko – Česko
15:00 Japonsko – Slovensko

Sobota 14. října:
12:00 Švédsko – Německo
15:00 Česko – Japonsko