SHK LAPP Zlín – Carinthian Steelers 7:0

03.09.2015 13:18

Hned první slibná akce domácích skončila těsným ofsajdem. Poté si hostující Sandro Kalegaris připsal dva velmi pěkné hity a dvě nahrávky, jimiž poslal nejprve Jürgena Handla a poté Fabiana Burtschera na zteč domácí branky. Gól však ani z jedné akce nepadl. Domácí se však ubránili pouze za cenu vyhození puku z obranného pásma mimo hřiště. Rakušané ovšem přesilovku promarnili: celou její první polovinu se nemohli dostat z vlastního obranného pásma. Navíc Šafránek s Julinou ohrozili branku z protiútoku, aby nakonec po ose Julina – Ligda – Fojtík dal posledně jmenovaný úvodní gól zápasu právě ve chvíli, kdy domácím skončil trest. 1:0. Domácí se pak několikrát natlačili do pásma Rakušanů. V čase 08:59 poslal Julina křížnou přihrávku na Zdeňka Hábla, ten se proháčkoval až před brankáře a zavěsil. 2:0. Následoval závar před brankou Corinthians. Joppa dvakrát přestřelil, Šnajdar trefil jen boční konstrukci, aby nakonec brankář hostí Kasslatter podržel v lapačce. Z nevinné akce pak přišla nahrávka Šafránka opět na Zdeňka Hábla, který v čase 10:48 zavěsil pod horní tyčku. 3:0. Od té chvíle se hrálo většinou v obranném pásmu Carinthians. Hosté se dostali do pásma Zlína až v poslední minutě. Z protiútoku ještě pálil Stodůlka nad.

 

Ve druhé polovině zápasu se dlouho nic nedělo. Pak stačil jeden závar před Rakušany

a nastartoval se brankostroj domácích: Nejprve Hábl prostrčil puk přes obránce až na Paláta, který odcentroval na Šafránka a ten se nemýlil. 4:0. Pak se konečně osmělili i Rakušané, Ossnitz ani Hornich ale neuspěli. Hned z protiútoku však poslal Pavel Julina přihrávku na Stodůlku a bylo to 5:0. Následovala minutová exhibice domácích, kdy v 9. minutě druhé půle

nejprve Palát přihrával Zapletalovi na 6:0 a pak po samostatné akci zvyšoval Šafránek na 7:0 a to už se gólman hostí hodně zlobil. Rakušané začali ztrácet nervy. Za hrubost šel pykat obr Kalgaris. V přesilovce pálil po centru Zapletala jen těsně vedle Šafránek, následně Zapletal trefil tyč. Joppa v šanci z bezprostřední blízkosti zasáhl pouze gólmana, puk se dostal k Háblovi, od něj přes Julinu k Joppovi, celý závar ovšem gólman hostí pochytal. V poslední minutě si vystřihl sólo přes celé hřiště Hábl, ale nedal. Zápas tedy skončil 7:0 pro domácí SHK LAPP Zlín. Nejlepšími hráči byli vyhodnoceni za hosty Thomas Schilcher a za domácí Zdeněk Šafránek.