Skvělý start do sezóny podpořen výhrou nad Karlovými Vary! Joppa má další hattrick

29.09.2019 13:46

Sledge hokejisté Zlína mají za sebou skvělý vstup do sezóny, když po úvodní výhře nad Spartou 5:0 dokázali ve 2. kole na domácím ledě přehrát pětigólovým rozdílem také Karlovy Vary. Ty sice polovinu zápasu držely s Lappáky krok, ovšem domácí následně zlomili odpor soupeře a zvítězili 6:1. Čtyřmi body za hattrick a nahrávku se pod výhru podepsal Martin Joppa, bilanci 2+2 zaznamenal Zdeněk Hábl. Gólman Molek kryl čtrnáct pokusů soupeře. Zlín je tak po úvodním hracím víkendu na prvním místě ligové tabulky, v následujících duelech zajíždí na led Pardubic a Olomouce.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

 

Branky a nahrávky: 4. Joppa (Ligda, Turic), 24. Z. Hábl (Julina), 29. Joppa (Ligda, Turic), 34. Z. Hábl (Joppa), 34. Julina (Z. Hábl), 43. Joppa (Z. Hábl). Vyloučení, využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 23:15 (5:4, 10:6, 8:5).

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina. Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, Ligda, Turic, Korman, D. Hábl, Mach.

Sestava Karlových Varů: Mach – Nejedlý, Wágner, Forgo, Veselý, Kovářík, Geier, Karafiát.

 

Domácí vstoupili do utkání lépe a hned zkraje čtvrté minuty se ujali vedení. Ligda z úhlu našel přihrávkou do brankoviště Martina Joppu, který se v podobných šancích nemýlí.

 

Žraloci to následně zkoušeli nenápadnými akcemi. Rychlý protiútok zakončoval Forgo, ovšem Molka nepřekonal. Následně ten samý hráč pálil ostře od modré čáře, i tentokrát byl ale zlínský gólman připraven. Za Lappáky měl do pauzy možnost třeba Zdeněk Hábl nebo Ligda, skóre už se ale neměnilo.

 

Hosté i v prostředním dějství drželi těsný stav a jejich občasné výpady zaznamenaly úspěch ve 20. minutě. Michal Geier nabral rychlost ve svém obranném pásmu a svou krasojízdu zakončil až střelou do horního růžku – 1:1.

 

V závěru druhé třetiny ale dokázal Zlín zlomit duel ve svůj prospěch. Nejdříve se o to postaral Zdeněk Hábl, jenž si ve střední třetině srovnal mířidla a svou dělovkou přes půlku hřiště odrazil kotouč od horní tyče do sítě!

 

Mimo gólu bylo hlavní Háblovou úlohou hlídat snajpra soupeře Geiera, který se sice občas dostal do nějaké té šance, brankář Stanislav Molek však předvedl v utkání velmi jistý výkon. Na 3:1 následně ve 29. minutě zvýšilo opět slovenské duo Ligda a zakončující Joppa.

 

Třetí třetina už byla v režii Zlína. Molek nejprve vychytal v úniku Geiera, načež už domácí zvyšovali jen náskok. Ve 34. minutě uspěli krátce po sobě Zdeněk Hábl a Pavel Julina, ke konci ještě hattrick dokonal Martin Joppa, který elegantně ze vzduchu skepl střelu Hábla. Slovenský útočník tak zaznamenal za úvodní víkend sedm gólů!

 

"Start je důležitý, když takto zvládnete úvodní dva zápasy, dostanete se do psychické pohody. Ale je to pořád začátek. Podařilo se nám v obou zápasech po dvou třetinách vést o více gólů tak, že už jsme se nemuseli nikam hnát," řekl Zdeněk Hábl, autor vítězné trefy v duelu se Žraloky. Ta byla ukázková, ze střední třetiny jeho rána zapadla přímo pod horní tyč.

 

"Ani jsem moc nemířil, nějak jsem do toho plácl a zaplachtilo to tam, to už se mi letos nepovede," usmál se. Krom bilance 2+2 však uhlídal snajpra soupeře Michala Geiera. "My se máme hlídat navzájem, dnes se mi to povedlo líp. Známe se moc dobře, dnes to vyšlo lépe nám," řekl Hábl.

 

"Ve Zlíně to není nikdy lehké, chtěli jsme soupeře překvapit, dvě třetiny se nám celkem dařilo držet krok, ovšem pak nás srazily naše vlastní chyby. Myslím, že první tři góly jsme jim darovali, pak už se s tím moc dělat nedalo. Snažil jsem se občas před Zdeňka Hábla dostat do brejků, ale zadařilo se jen jednou. Není v lize snadný tým, na kterém bychom se nasosali, takže musíme to někde zlomit. Start nám utekl a ta ztráta se pak těžko dohání," řekl kapitán Varů Michal Geier.

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí z gólových situací naleznete ZDE.