Sledge hokejisté Zlína, mistři z poslední čtyř let, si kladou do sezóny postupné cíle. Prvním je postup do semifinále

19.09.2018 16:22

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín v sobotu na ledě Litvínova vstoupí do 16. sezóny Para hokejové ligy. Úřadující mistři z posledních čtyř sezón si do ní kladou postupné cíle, tím prvním je postup do semifinále play off.

 

Sedm týmů, ale jen čtyři volná místa ve vyřazovacích bojích, do kterých by se rádi vlezli sledge hokejisté Zlína. Mistři České ligy z let 2012, 2015, 2016, 2017 a 2018 si kladou postupné cíle, neboť vědí, že letos se čeká extrémní boj o postup.

 

Samozřejmě se od nás jakožto od úřadujícího čtyřnásobného mistra čeká hodně, musíme být ale při zemi. Hráči stárnou a my začínáme budovat určitou přestavbu týmu. Vzhledem k těmto okolnostem si musíme klást postupné cíle, tím prvním je postup do play off. Nevíme, jak se noví kluci chytnou, stejně tak je u některých jiných otázka, jak na tom budou zdravotně,“ říká úvodem generální manažer Zlína Petr Julina.

 

Postup do elitní čtveřice zaručující play off je tak prvotním cílem. „A potom se uvidí. Náš klub skončil jen dvakrát v historii mimo medailové umístění, bylo by pěkné nechat to číslo na dvojce. Tím neříkám, že nechceme hrát o nejvyšší příčky, ale je třeba jít na to postupně. Je jasné, že každý tým chce uhrát co nejlepší výsledek, tudíž i my jdeme do sezóny s tím, že chceme být co nejlepší. K tomu ale vede dlouhá cesta, jak říkám, musíme jít na to postupně,“ pověděl Petr Julina.

 

Jeho tým žádnou extra posilu nepředstaví, spíše naopak. Počítat nemůže se Zdeňkem Šafránkem, autorem hattricku z únorového finále a kapitánem české reprezentace zároveň. „Tam o hokeji nemůže být v nejbližší době žádná řeč, je na tom velmi špatně zdravotně. Každý den je na opiátech a jak sám říká, rozpadá se zaživa, má neustálé křeče, vypadávají mu kosti,“ sdělil Julina. Celý spíše smutný příběh Zdeňka Šafránka si můžete přečíst ZDE.

 

Zlín si ale místo příchodu hotových špílmachrů hodlá vychovat nové klíčové hráče týmu. „Zlínský dres oblečou nově tři hráči, slovenští „juniorští“ reprezentanti Patrik Hetlfajš a Michal Hlinka, dále je v klubu čerstvě zaregistrovaný Pavel Šafařík. Především Patrik s Michalem jsou mladí kluci, kteří nám zapadají ideálně do naší vize přestavby týmu. Věříme, že postupnou prací z nich uděláme další skvělé sledge hokejisty,“ řekl Petr Julina, který začíná v realizačním týmu Zlína již svou 20. sezónu. Stejně tak je na tom jeho bratr Pavel, mimochodem zdravý hráč, který svými zkušenostmi diriguje obranu (ch)Lappáků. Mimo jiné Zlín prodloužil hostování Eriku Fojtíkovi do Studénky a Miroslavu Kardošovi do Olomouce. "Chtějí hrát tam, nemáme důvod jim bránit," sdělil zlínský GM.

 

Zlínští hráči jdou do jubilejní 20. sezóny nejstaršího českého týmu posíleni velkým úspěchem, kdy 8. září vyhráli domácí turnaj LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly, čímž se stali defacto nejlepším klubem Evropy. „Je potřeba ale poznamenat, že to byl all-stars tým, který v lize mít nebudeme. Měli jsme tam čtyři věhlasné posily, které v lize budou nastupovat proti nám,“ upozornil Julina.

 

Čeká se velmi vyrovnaná sezóna, možná podobná té z let 2016/2017, kdy po základní části byl rozdíl mezi prvním Zlínem a pátou Studénkou (první nepostupující do play off) pouhých pět bodů.

GENERÁLNÍ MANAŽER ZLÍNA PETR JULINA PŘI PŘEBÍRÁNÍ ZLATÉ MEDAILE PO FINÁLE ČESKÉ LIGY 2018