Souboj o čelo tabulky pro Zlín, hattrick Šafránka potopil Pardubice

21.10.2017 21:06

Repríza loňského finále a souboj o čelo tabulky mezi Zlínem a Pardubicemi dopadl vítězně pro LAPP. Ten díky hattricku Šafránka a nule brankáře Molka přehrál Mustangy jednoznačně 4:0. V neděli od 11 hodin čeká Zlín na domácím ledě Olomouc, která je po třech kolech na druhé pozici hned za Lappáky.

 

ZLÍN – PARDUBICE 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 5. Šafránek (Palát), 13. Šafránek (Palát, Z. Hábl), 22. Šafránek (Palát, Julina), 45. Julina

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Stodůlka, Joppa.

Sestava Pardubic: Boček – Motyčka, Kolek, Štěpják, Michalec, Horníček, Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Chudomský.

Statistiky: Vyloučení: 2:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 20:12 (9:5, 5:6, 6:1) Vyhraná vhazování: 26:20.

 

Úvod utkání byl jednoznačně v režii Pardubic. Nejdříve hosté nesehráli dobře přečíslení tři na jednoho, následně Kubešovu střelu zastavil Molek na brankové čáře. Následně musel zlínský gólman být na pozoru při úniku Herinka.

 

Jenomže Mustangové své šance nevyužili, a to je zřejmě stálo zápas. V 5. minutě si z pravé strany najel na střelu Zdeněk Šafránek a jeho pokus propadl Bočkovi pod lapačkou. Od té doby už domácí dominovali. Pokus Zdeňka Hábla zastavila tyčka, Joppa branku minul. Sám před brankou byl i Julina, ale neuspěl. Šanci měly Pardubice jenom po šťastném odrazu od zadního mantinelu, nestalo se ale tak.

 

Do kabin šli tak Zlínští za stavu 2:0. Palát zpětnou nahrávkou našel u tyčky opět Zdeňka Šafránka, který neměl problém poslat puk za dezorientovaného Bočka. Ještě těsně před sirénou měl gól na hokejce Joppa, kotouč mu ale uskočil.

 

Začátek prostředního dějství mírně také patřil hostům, ani tentokrát z toho ale nezapršelo. Únik Kubeše zastavil Zdeněk Hábl, Motyčka trefil nůž Molkových saní. A tak v čase 21:21 zase uspěli domácí: do třetice Palát našel Zdeňka Šafránka, který kličkou do forhendu překonal pardubického brankáře a završil tak hattrick – 3:0.

 

Do pauzy měli šanci ještě Kubeš a za domácí Zdeněk Hábl, ani jeden z kapitánů ale neuspěl.

 

Třetí část už byla dosti poklidná. Hosté se snažili ještě něco vymyslet, domácí z občasných akcí také hrozili. V poslední minutě na konečných 4:0 upravil po špatné rozehrávce soupeře Pavel Julina.

 

Šance se tvořily na obou stranách, z tohoto pohledu byl zápas vyrovnaný. Podržel nás brankář Molek a my jsme díky tomu vstřelili první branku. Druhý gól nám dodal sebevědomý a zřejmě rozhodl utkání. Od té doby se hrálo klidněji, načež jsme ještě přidaly dvě branky. Pardubice ale chvílemi zatápěly, podržel nás gólman Molek,“ řekl autor hattricku Zdeněk Šafránek s chválou na Stanislava Molka, který i ve svém druhém startu v letošní sezóně udržel čisté konto.

 

Prvních pět minut bylo naší režii, měli jsme tlak a i šance. Nepodařilo se nám však dostat do vedení, a dnešní zápas byl vyloženě o nedáš – dostaneš. Snad třikrát jsme dostali branku po našem tlaku. Mrzí mě, že jsme prohráli po individuálních chybách, mohlo být vše jinak,“ pověděl Michal Tereska, trenér Pardubic. 

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.

Fotogalerii z utkání naleznete ZDE.

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK - 1:0

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK - 2:0

 

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK - 3:0

 

 

PAVEL JULINA - 4:0

https://media.giphy.com/media/l378etHlutO6e43Ru/giphy.gif

 

Celý záznam utkání