Souboj reprezentačních brankářů pro Matouška, Zlín urval na Spartě tři body

04.11.2017 17:32

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín jsou i po pěti kolech bez ztráty bodu. Na ledě pražské Sparty jim vyšel vstup do zápasu, když po první třetině vedli 3:0. Zlínští nakonec i bez slovenské dvojice Joppy s Ligdou zvítězili 4:1, mimo jiné využili všechny nabídnuté přesilové hry. Zítra, tj. v neděli, LAPP čeká od 10:15 hodin duel v Českých Budějovicích.

 

Sparta – Zlín 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 27. Frolík (Raul) – 5. Z. Hábl (Palát), 11. Palát (Z. Hábl, Šafránek), 14. Šafránek (Julina, Palát), 31. Stodůlka (Palát).

Sestava Sparty:  Vápenka – Z. Krupička, Raul, J. Krupička, Novotný, Frolík, Ohar, Nachtigalová, Pšenčík, Trefný

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, D. Hábl, Turic, Palát, Stodůlka, Z. Hábl, Rauš.

Statistiky: Vyloučení: 3:2 Využití: 0:3 V oslabení: Bez Střely na branku: 10:27 Vyhraná vhazování: 15:20.

 

Hned v úvodní akci mohli jít do vedení Pražané, Frolík sám před Matouškem ale neuspěl. Poté už Zlínští převzali otěže zápasu do svých rukou a začali využívat absence sparťanského obránce Jana Zapletala.

 

Nejprve zblízka neprostřelil Vápenku David Hábl, v 5. minutě už ale LAPP vedl. Kapitán Zlína Zdeněk Hábl našlápl ve střední třetině, projel soupeřovou obranou a ránou o horní tyč otevřel skóre utkání.

 

Za chvíli měli šance hostující Šafránek s Julinou, Vápenka ale držel stav 0:1. Vyrovnat mohli domácí při přesilovce, to se jim ale nepovedlo. Naopak Zlín v 11. minutě svou první přesilovku v zápase využil. Šafránek parádní střílenou přihrávkou daroval gól Davidu Palátovi.

 

Do kabin se šlo za stavu 0:3. Julina dlouhou nahrávkou z obranné třetiny vyslal do brejku Zdeňka Šafránka, jenž svou šancí nepohrdl.

 

V prostředním dějství hráči Zlína polevili, Pražané místy byli aktivnějším celkem, větší šance si ale netvořili. Lappáci mohli udeřit z rychlých brejků, Palát ani Stodůlka to ale nezvládli.

 

Sparta ale přeci jenom ve 27. minutě snížila. Zlínská obrana fatálně chybovala, Raul vyhrál osobní souboj a u druhé tyče našel zcela osamoceného Jana Frolíka, pro kterého nebyl problém dostat kotouč do sítě.

 

Hned v první minutě třetí části ale hrál Zlín třetí početní výhodu v zápase, a potřetí ji využil. Ránou z voleje uspěl Petr Stodůlka. Zlínští už si vedení o tři branky pohlídali, naopak vedení mohl navýšit ještě Zdeněk Hábl či Šafránek, pátý puk už ale Vápenka za svá záda nepustil.

 

Souboj dvou reprezentačních brankářů tak vyhrál zlínský Jan Matoušek, ten kryl devět z deseti pokusů soupeře.

 

Do utkání jsme vstoupili dobře, v první třetině jsme dali tři branky, které nás uklidnily. Zápas jsme následně odehráli v určitém tempu, kdy jsme si pohlídali výsledek. Sice nám chyběli dva slovenští reprezentanti, i tak se ale kluci semkli a získali další potřebné body,“ byl spokojen kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Chyběl nám pilíř obrany Honza Zapletal. Zápas to byl dobrý, našim klukům toho nemůžu moc vytknout, ale zkrátka Honza chyběl. Soupeř si dával puky a dostával se lehko do šancí, které v první třetině proměnil a našlápl k výhře,“ řekl trenér HC Sparta Praha Jan Katauer.