Souhrn prvního dne: Všechny výhry s nulou, bez bodu je pouze Vídeň

07.09.2017 21:59

Vienna Warriors – FIFH Malmö 0:8 (0:3)

V úvodním střetnutí turnaje se proti sobě postavily týmy Vienna Warriors a FIFH Malmö. První gól na sebe nedal dlouho čekat, hosté šli do vedení už ve čtvrté minutě, když se trefil Martin Hamre. Malmö přidalo před přestávkou ještě dvě branky a do druhé části si neslo pohodlný náskok. Jejich převaha pokračovala i nadále, a především díky pěti bodům Niklase Inqvassona nakonec porazili Vídeň 8:0.

 

Carinthian Steelers – SHK LAPP Zlín 0:6 (0:5)

Ve druhém utkání už diváci mohli vidět i pořádající SHK LAPP Zlín, a podle toho také vypadaly ochozy, které se zaplnily do posledního místa. Lappáci od prvních minut ovládli led a už po 53 vteřinách šli do vedení. Carinthian poté dlouho vzdoroval a urputně bránil těsný rozdíl, v závěru prvního poločasu však přišly gólové hody zlínských, kteří vstřelili čtyři branky v rozmezí necelých dvou minut. Z kraje druhé části ještě přidal svou třetí branku v utkání Martin Joppa a šestibrankový náskok už si Ševci pohlídali až do závěrečné sirény.

 

South Tyrol Eagles – Perspektiva Russia 0:3 (0:1)

Orli do svého zápasu nevstoupili vůbec dobře, už ve druhé minutě šli do oslabení po faulu Wernera Winklera, v něm se ale ještě ubránili a poprvé kapitulovali až ve 14. minutě po brance Nikolaie Terenteva. Těsný rozdíl držel jižní Tyrol ještě dlouho, za ruský tým se ale dokázal dvakrát prosadit Konstantin Shikov, který tak stanovil skóre na konečných 0:3.

 

BENCONT Dolný Kubín – Vienna Warriors 3:0 (2:0)

Vídeň nezačala nejlépe ani ve svém druhém zápase. První oslabení sice ubránila, hned vzápětí ale inkasovala poprvé a jen o sedm vteřin později hrála opět ve čtyřech. Zápas se pro rakouský tým nezačal vyvíjet lépe ani s první přesilovou hrou, naopak slovenský útočník Miloš Večeřek se prosadil i v početní nevýhodě a posunul Dolný Kubín o krok blíže k první výhře. Tři body do tabulky pojistil čtyři minuty před koncem zápasu Aleš Rauš.

 

FIFH Malmö – Carinthian Steelers 6:0 (3:0)

Malmö ve svém prvním utkání ukázalo, že má v letošním ročníku vysoké ambice a nejinak to vypadalo i v utkání s druhým rakouským týmem. Švédové šli do vedení opět už v páté minutě, o sedm minut později už činil jejich náskok tři branky. Stejný gólový příděl dostali Steelers také v druhém poločase a Malmö si tak v prvním dni turnaje připsalo plný počet bodů.

 

South Tyrol Eagles – SHK LAPP Zlín 2:0 (1:0)

O nejvyrovnanější utkání čtvrtečního dne se postaralo střetnutí Zlína s italským týmem. Pohledný hokej ze strany na stranu okořenila v prvním poločase pouze jediná branka po souhře Floriana Planakera a zakončujícího Gianluigiho Rosy, na nějž zívala zcela prázdná branka. Zlín po inkasované brance přidal na tempu a chvíli soupeře přehrával, od přestávky však oba celky opět srovnaly krok, a zatímco Zlínu se nepodařilo vyrovnat, Eagles si nenápadnou střelou pojistili vítězství.

 

Perspektiva Russia – BENCONT Dolný Kubín 8:0 (4:0)

Předposlední utkání čtvrtečního dne bylo jednoznačně v režii ruského týmu. Dolný Kubín vzdoroval prvních pět minut, potom ale přišly dva rychlé góly a v poločase vedla Perspektiva už 4:0. Nejinak vypadal druhý poločas, ve kterém ruský celek navýšil své vedení na osm branek. Pěti body se v zápase blýskl útočník Perspektivy Nikolai Terentev.

 

Vienna Warriors – Carinthian Steelers 0:8 (0:5)

Na závěr prvního dne LAPP Cup nabídl ještě rakouské derby, které začalo lépe pro Carinthian Steelers, kteří už v první minutě protlačili puk do sítě brankáře Pouzera. Také v dalších minutách měli nad Vídní jednoznačně navrch a před přestávkou se těšili z pětibrankového náskoku. Ve zbylých patnácti minutách přidali Steelers tři branky a připsali si první tři body do tabulky. Na vítězství svého týmu se nejvíce podíleli čtyřbodoví Miroslav Hrbek a Sandro Kalegaris.