Souhrn třetího hracího dne LAPP Cupu

10.09.2017 00:01

Perspektiva Russia – Carinthian Steelers 19:0 (10:0)

Poslední den turnaje zahájil zápas ruské Perspektivy a rakouského týmu Carinthian Steelers. Ten měl být jednoznačnou záležitostí a Russia to od počátku potvrzovala. Skóre otevřela už po 38 vteřinách a za první poločas svému soupeři nastřílela deset branek. Na konci zápasu se skóre zastavilo na devatenácti brankách, přičemž hned na devíti z nich se podílel Konstantin Shikhov.

 

SHK LAPP Zlín – BENCONT Dolný Kubín 3:0k

Po třízápasovém střeleckém půstu byli zlínští při chuti a od prvních chvil svého soupeře zatlačili v útočném pásmu. Do vedení je ve čtvrté minutě poslal Zdeně Šafránek, na kterého poté navázali ještě Ligda a Palát. V závěru poločasu ale byli slovenští trenéři vykázáni ze střídačky a Dolný Kubín odmítl v zápase pokračovat. Zlín tak vyhrál kontumačně.

 

FIFH Malmö – Perspektiva Russia 0:2 (0:1)

Souboj Malmö s ruským výběrem byl přímým soubojem o první místo a byl to také jeden z nejvyrovnanějších zápasů, které letošní ročník LAPP Cupu nabídl. Perspektivě se sice podařilo dostat do vedení už ve druhé minutě, poté se ale stroj na góly zasekl a navzdory řadě přesilových her se Rusku nedařilo svůj náskok navýšit. Ani Malmö svou přesilovku nevyužilo a skóre se měnilo až ve 24. minutě, když navýšil ruský náskok Lisov. Perspetiva si náskok pohlídala a dokráčela si pro vítězství nejen v zápase, ale i v celém turnaji.

 

Carinthian Steelers – South Tyrol Eagles 0:3 (0:2)

Překvapivě vyrovnaným se ukázalo utkání Steelers s jižním Tyrolem, kde se na první branku čekalo až do třinácté minuty. Sedm vteřin před přestávkou Eagles svůj náskok navýšili o další branku, ale ve druhém poločase góly opět dlouho nepadaly, až ve 28. minutě upravil na konečný 0:3 Larch Nills. Eagles na turnaji obsadili druhé místo, zatímco Carinthian Steelers skončili s pouhými třemi body na předposledním místě.

 

Vienna Warriors – SHK LAPP Zlín 0:18 (0:10)

Na závěr turnaje se Zlín střetl s Vídní, která v předchozím průběhu nezískala ani jediný bod a nejinak vypadal tento zápas. Zlín měl od prvních minut jasnou převahu a Warriors se téměř nedostávali ven ze svého pásma. Skóre se nakonec zastavilo na 0:18, nejvíce bodů nasbíral Martin Joppa, který vstřelil čtyři branky a tři přihrávky. Zlín tak potvrdil čtvrtou pozici, Vídeň skončila poslední bez jediného bodu.