Trenér Tomáš Sedláček: Letošní sezóna měla grády, každopádně dopadla podle představ

08.04.2017 19:35

Sedmou sezónu na střídačce zlínských sledge hokejistů zakončil čtvrtým titulem, celkově třetím v řadě. Trenér SHK LAPP Zlín má sice po tomto ročníku o několik vrásek na čele víc, každopádně nakonec přeci jenom mohl se svým týmem slavit zisk zlatého hattricku.

 

Sezónu samozřejmě vzhledem k titulu mohu hodnotit jenom kladně, dopadlo to přesně podle představ,“ řekl Sedláček s odkazem na to, že už před startem ligy se o titulu mluvilo. „Jenomže ono to není tak jednoduché, kór letos, kdy se v silné sestavě objevila i Studénka a rázem základní část nebyla pouze nějaká formalita a bojem o to, kdo začne play off doma, ale muselo se vážně bojovat o první čtyřku, jelikož se na ni tlačilo pět týmů. Mělo to letos grády, třeba my jsme do posledního víkendu neměli jistotu play off, nakonec jsme ale vyhráli základní část,“ popisuje lodivod Lappáků.

 

Jeho tým měl slabší úvod ligy, kdy prohrál na ledě Varů, Sparty a Studénky. Potom však nabral klid na hokejky a až k titulu prošel bez prohry. Mezitím navíc nečekaně vyhrál turnaj ve Švédsku, taktéž bez jediné porážky. „Nemohli jsme počítat s tím, že nám dá někdo něco zadarmo. Tým si sednul, vše fungovalo dle představ. Sice začátek ligy byl těžší, ale nakonec to nevadí. Ono samozřejmě každá obhajoba je těžká, dvojnásobná ještě těžší. A za rok to bude zase o něco těžší. Každý se na vás chce vytáhnout, takže všichni hráči musí na ledě odevzdat i víc, než by měli. Byla to těžká sezóna, o to je ale zlato cennější,“ usmívá se pětačtyřicetiletý trenér, jehož mužstvo ani v letošním ročníku na domácím ledě neprohrálo. Celkově tato bilance dělá skoro tři roky.

 

Jestli se mu tým bude nějak měnit, to ještě neví. „Zatím to neřešíme, ale je to na programu dne v nejbližší době,“ pověděl Tomáš Sedláček. A jestli načne osmou sezónu na střídačce LAPPu i on? „Musím se zeptat doma, jestli mi to ještě budou tolerovat,“ dodává s humorem.

 

Dále čtěte: Mistrům ze Zlína oficiálně skončila sezóna