Tři hráči Zlína v širší nominaci na světový šampionát! Češi i Slováci řádili v repre pauze

26.01.2019 21:36

Tři zástupci zlínského klubu jsou v širší nominaci na sledge hokejové mistrovství světa, které se na přelomu dubna a května uskuteční v Ostravě (informace ZDE). Před domácími fanoušky by se mohly představit stálice české repre, a to Zdeněk Hábl, David Palát a Zdeněk Šafránek.

 

V reprezentační pauze se český národní výběr zúčastnil turnaje ve Švédsku, na severu Evropy byl Hábl s Palátem. Chyběl Zdeněk Šafránek, který se doléčuje po operaci. Zdeněk Hábl se stal se šesti góly za čtyři zápasy nejlepším střelcem týmu, Palát neskóroval. Češi turnaj v konkurenci Švédska a Japonska ovládli s dominantním skóre 18:2.

 

I ve slovenské reprezentaci se představili hráči Zlína. Martin Joppa, Marian Ligda a Róbert Turic. Na turnaji v Turíně obsadilo Slovensko třetí místo, když dvakrát porazilo Norsko. Nestačilo dvakrát na Itálii a jednou na Jižní Koreu.

 

V cestě za bronzem táhla Slováky úderná dvojice Joppa, Ligda, která nasázela v pěti zápasech dohromady osm z deseti branek. Martin Joppa zaznamenal bilanci 6+1, Marian Ligda 2+4. Róbert Turic zapsal v Turíně tři nahrávky.

 

Na spolupráci Joppy s Ligdou ve Zlíně se zaměřila i titulní strana sportovní sekce Zlínského deníku, článek naleznete ZDE.

 

Ve zlínském dresu se opět všichni představí 2. února, kdy Zlín zajíždí v rámci posledního kola základní části na led Olomouce.

Martin Joppa (v radující se dvojici vlevo) a Marian Ligda (vpravo). Oba jsou tahounem slovenské repre!

Zdeněk Hábl je tahounem české repre!