Tři zlínští hráči se chystají na domácí mistrovství světa. „Chceme lidem udělat radost, ale hlavně nesestoupit,“ říká Zdeněk Hábl

25.04.2019 22:35

Už v sobotu startuje v Ostravě mistrovství světa, na kterém se představí tři zástupci zlínského klubu: Zdeněk Hábl, Zdeněk Šafránek a David Palát. Cíle si nekladnou čeští hráči malé, mluví se o medaili, zkušený Zdeněk Hábl však drží emoce při zemi. „Hlavně zase nespadnout z elitní skupiny,“ připomíná fiasko v Buffalu z roku 2015, kde Češi sestoupili do B skupiny, aby se nyní vrátili zpět mezi smetánku.

 

Nasazeni jsou domácí jakožto nováček do horší výkonnostní skupiny, což znamená jediné: buď bude svatba, nebo pohřeb. První dva postupují do čtvrtfinále, třetí a čtvrtý sestupuje. První duel čeká Česko v sobotu, kdy se utká s Japonskem (15:00), následují zápasy v neděli se Švédskem a v úterý s Itálií (oba 20:00).

 

Náš primární cíl je záchrana v A skupině, tudíž postup do čtvrtfinále. Tam už se může stát cokoli. Ale ano, je jasné, že bychom rádi lidem, kteří v Česku žijí sledge hokejem, udělali radost nějakým větším úspěchem. Na medaili z velkých turnajů se furt čeká… Jsme nervózní, což prvním buly pomine. Dost se těšíme, máme natrénováno, otázkou však je, jak to využijeme v zápase,“ řekl Zdeněk Hábl, pro kterého to bude již osmý světový šampionát, z toho šestý v elitní skupině.

 

Výraznou novinkou na šampionátu bude zavedení hybridního zakázaného uvolnění. „Mění se tím dost hra, zrychlí se, klade to větší nároky na obránce. Pro všechny je to nová věc, bude otázkou, kdo toho lépe využije a zaskočí tím soupeře,“ říká Hábl.

 

Působení všech tří zlínských hráčů a celkově průběh celého šampionátu sledujte u nás na webu v sekci MS OSTRAVA 2019.