Tři zlínští reprezentanti dovezli z Nagana bronz, Palátovi se v Paříži zatoulala výstroj

16.01.2018 23:22

Tři zástupci sledge hokejového Zlína se v uplynulém týdnu zúčastnili v dresu reprezentace akce v japonském Naganu. Na turnaji čtyř obsadili čeští hráči třetí místo, zlatou medaili jako parta okolo Jaromíra Jágra a Dominika Haška v roce 1998 ve stejné hale Big Hat si nepověsili na krk vinou úvodní porážky 1:4 s Jižní Koreou a semifinálovou prohrou 1:2 s Norskem.

 

David Palát, Zdeněk Hábl a Zdeněk Šafránek, to je zlínská stálice v české reprezentaci. Ve skupině se Česku v posledním přípravném turnaji před paralympiádou celkem vedlo, dokázala to výhra 4:2 nad Norskem, vítězný obrat zápasu s Japonskem během posledních pěti minut z 1:3 na 4:3. Jedinou porážkou byl duel s Jižní Koreou – 1:4.

 

V semifinále poté inkasovali Češi dvakrát během dvou minut, načež Norům podlehli 1:2. V duelu o bronz zvítězili 4:0 nad domácími Japonci. „Jakožto amatérský tým za mizerných podmínek jsme předvedli velice slušný výkon. Norové jsou pětkrát týdně na ledě a my jsme je porazili ve skupině a v semifinále jsme s nimi těsně prohráli, to je super výsledek. Kdybychom měli takové podmínky jako jiní, byli bychom úplně někde jinde. O Korejcích ani nemluvím, to jsou profíci a přitom je můžeme porazit. Oni jsou na tom fyzicky velmi dobře, ale hokejově mají určité mezery, díky kterým se dají porazit,“ myslí si David Palát, reprezentační útočník ve službách Zlína.

 

Krom bronzové medaile si toho ale z Nagana moc nedovezl. Na pařížském letišti se mu zatoulala výstroj, pár dnů si tak na ni bude muset počkat. "Aspoň jsem v tom ale nebyl sám, bylo nás víc," řekl Palát.