V souboji o čtvrtou příčku Zlín vyhrál nad Kubínem kontumačně, Slováci za stavu 3:0 odmítli pokračovat

09.09.2017 12:20

Jako by páteční výkony zůstaly zcela zapomenuty, Zlín v utkání s Dolným Kubínem jednoznačně dominoval a od prvních minut držel soupeře pod soustavným tlakem. Ve čtvrté minutě svou převahu přeměnili zlínští sledge hokejisté v první gól a v dalším průběhu prvního poločasu přidali další dva. 35 vteřin před přestávkou však byli vykázáni oba trenéři Dolného Kubína ze střídačky a jejich tým se rozhodl v utkání nepokračovat.

 

ZLÍN – DOLNÝ KUBÍN 3:0 (kontumačně)

 

Branky a nahrávky: 4. Šafránek (Hábl Z.), 12. Ligda (Joppa), 15. Palát (Krupička) Vyloučení: 0:2 Využití: Bez V oslabení Bez Střely na branku 17:0.

 

Pokud chtěl Zlín pomýšlet alespoň na čtvrté místo, musel rychle zapomenout na nevydařené utkání s Ruskem a přesně to se mu podařilo. Dolný Kubín jednoznačně přehrával a nepustil ho ani k jediné střele. Slovenskému týmu se dokonce nedařilo ani dostat puk ze svého obranného pásma, Lappáci byli všude dřív a svou převahu ve čtvrté minutě přeměnili v první gól, když střelou k bližší tyči zakončil Zdeněk Šafránek. Pro Zlín to byl na turnaji gól po dlouhých 107 minutách.

 

V dalších minutách se obraz hry neměnil, k jedinému střeleckému pokusu slovenského týmu se dostal Večerek, který ale netrefil branku. Oproti tomu na druhé straně mířil přesně do horního rohu nejprve Marian Ligda a po něm i David Palát.

 

Pětatřicet vteřin před koncem prvního poločasu došlo ke střetu u mantinelu, který vyústil i do krátké potyčky. Rozhodčí vyloučil dvojici slovenských hráčů, kteří si počínali nejaktivněji, a kvůli hlasitým protestům a fyzickému zásahu do potyčky vykázal oba trenéry Dolného Kubína ze střídačky. Slovenský tým bez svých koučů odmítl pokračovat a utkání bylo kontumováno ve prospěch Zlína, ovšem ve stejném výsledku, jaký byl dosavadní průběh duelu. Následně ještě někteří hráči zůstali na ledě a zhruba dvacet minut si alespoň stříleli na branku.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Šafránek.

 

Sestava BENCONT Dolný Kubín: Lepáček (Hutka) – Ferenčík, Gergerly, Rauš, Štít – Fojtík, Korman, Kardoš, Turic, Večerek.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.