Velký návrat! Dres Zlína po roce oblékne Zdeněk Šafránek

31.01.2019 10:00

V únoru se Zlínem oslavil zisk čtvrtého mistrovského titulu v řadě, v březnu se pak představil jakožto kapitán české reprezentace na Paralympiádě v Pchjongčchangu. Následně však přišly zdravotní potíže v podobě dekubitu a následná operace, kvůli níž vynechal celou základní část. Teď je však Zdeněk Šafránek zpět na ledě a věří, že bude platným hráčem svého týmu v play off!

 

Po zdravotní stránce jsem naprosto OK, mám za sebou mnoho vyšetření a všechno je tak, jak má být. Rychle se to zahojilo, svaly drží,“ popisoval nadšeně svůj zdravotní stav Šafránek.

 

Ten se bude poprvé v letošní sezóně hlásit na tréninku ve Zlíně dnes (ve čtvrtek), dosud má za sebou šestatřicetiletý útočník pouze individuální tréninky.  „Šíleně se těším! Na ledě s týmem je to úplně něco jiného než být na ledě sám. To jsem defacto celý leden, ale jsou to spíše jen takové projížďky. Ale hodně jsem musel zapracovat na fyzičce, poslední měsíc jsem býval dvakrát denně v posilovně,“ popisoval zlínský útočník svůj osobní dril.

 

Ten je ve Zlíně od roku 2012 a slavil zde zisk čtyř mistrovských titulů. Při návratu na led se však rozhodoval mezi více kluby. Jelikož bydlím v Pátku u Poděbrad, dojíždění do Zlína už je pro mě velmi náročné. Počítal jsem, že bych mohl jít do Pardubic, ale ty o mě neměly zájem. Pak jsem byl v kontaktu ještě se Spartou, ale Zlín je srdcovka a jsem rád, že za mnou stojí i teď. Dohoda s Petrem Julinou (pozn. generální manažer Zlína) byla otázka jednoho telefonu. Udělám maximum pro to, abych byl co největším přínosem pro tým. Popravdě, už jsem letos ani s play off nepočítal, ale někdy v půlce prosince se moje rekonvalescence výrazně zlepšila a už v lednu jsem byl OK. O to víc se těším,“ sdělil Zdeněk Šafránek.

 

Radost mu po celou dobu dělali jeho spoluhráči, kteří dokázali počtvrté v řadě vyhrát základní část. „Byla radost se na některé zápasy dívat, hráli suprově,“ vysmekl poklonu. Při návratu na led si bude muset však zvyknout na jednu malou změnu. „Musel jsem si vyměnit sedák na sledgi, protože malinko jsem přibral a do toho starého, který jsem měl napasovaný přímo na tělo, se už nevejdu,“ usmál se Zdeněk Šafránek, útočník Zlína.

 

Z jeho návratu na led má velkou radost i generální manažer SHK LAPP Zlín Petr Julina. „Šafi je stále našim hráčem a když chce hrát za Zlín, tak není důvod, aby nehrál. Za celou dvacetiletou historii klubu jsme nikdy neodmítli žádného našeho hráče, nebyl tomu důvod ani teď. Šafi vždycky byl pro náš tým velkým přínosem a věřím, že tomu tak bude i nyní. Zájem o něj sice projevila i Sparta, ale jsem rád, že jsme se dohodli na jeho setrvání ve Zlíně. Ač celou sezónu nehrál, stojíme za ním,“ řekl Julina.

 

Nejbližší zápas hraje Zlín v sobotu s Olomoucí, do něj však ještě Šafránek s největší pravděpobností nezasáhne.