Vyhlášení nouzového stavu předčasně ukončilo letošní sezonu

12.03.2020 23:06

Vláda České republiky ve čtvrtek 12. března 2020 s ohledem na šířící se pandemii nemoci koronaviru přijala přísnější opatření a vyhlásila na území celého státu nouzový stav. Pořádat se nemohou veřejné akce s účastí nad třicet osob, kromě jiného je zakázán přístup na sportoviště. Play off sledge hokejové soutěže je s okamžitou platností zrušeno včetně série mezi Karlovými Vary a Zlínem. Celá sezona 2019/2020 je předčasně ukončena.

 

Ještě ve středu přitom bylo všechno připraveno k tomu, aby se sobotní a popřípadě nedělní duely série odehrály v KV aréně bez diváků, jak vyžadovala dřívější opatření. Zlínští ve středu večer trénovali a chystali se na důležité boje o cenný kov, kam měli zamířit s denním přestihem, tudíž již v pátek.

 

Ve čtvrtek odpoledne však vyhlášení nouzového stavu celou soutěž ukončilo. "Mrzí nás to, těšili jsme se na skvělé zápasy v Karlových Varech, kde jsme chtěli zabojovat o dobrý výsledek už i s kapitánem Ligdou v sestavě a užít si tak konec sezony. Co naděláme, je jasné, že bezpečnost je na prvním místě," řekl generální manažer Zlína Petr Julina.

 

O konečném pořadí jedná sportovně-technická komise, vzhledem k nedokončenému play off se však jako nejpravděpodobnější varianta jeví ta, že mistrovský titul ani jiné další ocenění spojená s vyřazovací části nebudou udělována stejně tak, jako je tomu v jiných zrušených soutěžích vedené Českým hokejem.

 

Tým SHK LAPP ZLÍN tímto děkuje všem hráčům, partnerům, členům realizačního týmu, fanouškům a všem dalším, kteří jsou spojeni s klubem, za uplynulou sezonu a pevně věří, že se všichni společně sejdeme v té další.