Zázrak se nekonal, LAPP dostal od Rusů čtrnáctigólový příděl a je bez medaile

08.09.2017 20:46

Po dvou porážkách potřeboval Zlín ve čtvrtém zápase předvést stůj co stůj bezchybný výkon, a pokud chtěl pomýšlet na medaili, tak i vybojovat s ultra favoritem tři body. Perspektiva však od prvních minut vládla hřišti a už během prvního poločasu si vytvořila záviděníhodný náskok. Ani po přestávce se nic nezměnilo a Rusko vyhrálo rozdílem třídy. Zlín tak jisto jistě už cenný kov nevybojuje.

 

ZLÍN – PERSPEKTIVA 0:14 (0:6)

 

Branky a nahrávky: 3. Popov (Petrov), 5. Terentev (Popov), 9. Volkov (Shikhov), 12. Popov (Petrov, Kuznetcov), 14. Volkov (Kuznetcov), 15. Shikhov (Volkov), 18. Terentev (Shikhov, Volkov), 19. Popov (Lisov, Petrov), 20. Shikhov, 20. Petrov, 21. Volkov (Terentev), 24. Lisov (Kuznetcov), 27. Lisov (Kuznetcov), 27. Galkin (Lisov) Vyloučení: 1:1 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Střely na branku: 0:28.

 

Rusko ve svém předchozím utkání nasázelo Vídni hned 34 branek a také v utkání se Zlínem ukazovalo od prvních minut, že je při chuti a půjde si tvrdě za vítězstvím. Už ve třetí minutě otevřel skóre Ilja Popov, na nějž navíc vzápětí navázal také Nikolai Terentev. Zlín se potom především díky skvělým zákrokům brankáře Molka statečně bránil, ale v deváté minutě se prosadil Ilja Volkov. V závěru třetiny pak v rychlém sledu přidali branku ještě Ilja Popov, podruhé Ilja Volkov a Konstantin Shikhov - 0:6.

 

Ani ve druhé třetině Lappáci ruskému výběru nestačili a po třech minutách inkasovali posedmé, když se podruhé v zápase trefil Nikolai Terentev. Ten spustil další lavinu gólů, o půl minuty později přidal branku Ilja Popov, za minutu skóroval Konstantin Shikhov a na něj navázal po dalších šestnácti vteřinách Evgenij Petrov. A ani poté se ruská mašina nezastavila a ve 21. minutě bylo skóre už 0:11, po brance Iljy Volkova.

 

Gólovou přestávku si hosté dopřáli jen tři minuty a mezi 24. a 27. minutou přidali další tři branky, dvakrát se trefil Dmitrij Lisov a jednou Dmitrij Galkin. Zlín si až v závěru utkání dokázal vypracovat alespoň nějakou šanci, když se Joppa dostal ke střele z mezikruží, ale přestřelil ruskou branku. Lappáci tak z utkání odešli bez bodu a jejich šance na medaili se dostaly už téměř totálně na dno.

 

"Proti soupeři, který v předchozím utkání dal Vídni 34 gólů, musíte jít s respektem. Každopádně úspěšnost zásahů jsem měl 50 procent, na soupeře, jakožto je Rusko, to jde," pověděl brankář Zlína Stanislav Molek, který si tento zápas musel odtrpět v brance.

 

Hostující trenér si za nejlepšího hráče týmu zvolil brankáře, který však za utkání neměl jediný zákrok.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Stodůlka, Šafránek.

 

Sestava Perspektiva Russia: Kamantcev (Plotnikov) – Galkin, Kuznetcov, Lysov, Varlakov – Lisov, Petrov, Popov, Severin, Shikhov, Volkov, Terentev.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.