ZLATÁ ÉRA TRVÁ DÁL, ZLÍNŠTÍ SLEDGE HOKEJISTÉ JSOU POPÁTÉ V ŘADĚ ZLATÍ! JSME MISTŘI!!!

17.03.2019 11:36

Tak to doma odšpuntujte! Zní to neuvěřitelně, ale zlatá éra zlínského sledge hokeje trvá dál. Hráči SHK LAPP ZLÍN vyhráli popáté v řadě a celkově pošesté v historii Českou para hokejovou ligu poté, co dokázali v rozhodujícím třetím utkání porazit doma Studénku 5:0 a dokonali tak obrat ve finálové sérii, ve které prohrávali 0:1 na zápasy. Sledge hokejisté Zlína tak splnili cíl, který po loňském titulu stanovil obránce Zdeněk Hábl, a to sice dorovnat se hokejovému Vsetínu v počtu po sobě jdoucích titulů. Vážení, JSME MISTŘI!

 

ZLÍN – STUDÉNKA 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 17. Ligda (Joppa, Z. Hábl), 26. Z. Hábl, 29. Joppa (Ligda), 34. Joppa (Ligda, Ferenčík), 36. Šafránek (Korman, Z. Hábl). Vyloučení: 1:1. Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 35:4 (13:0, 15:0, 7:4). Diváci: 285. Konečný stav série: 2:1.

 

Nedělní dopoledne bylo opět oslavou sledge hokeje. Před utkáním zaplněné tribuny bouřlivě přivítaly domácí borce, českou hymnu zazpívala zpěvačka Marie Kadlčáková, primátor města Zlína Jiří Korec vhodil úvodní buly a šlo se na věc.

 

Zlínští si drželi tempo ze sobotního duelu, po první třetině byl ale i přes drtivý tlak domácích stav nerozhodný. Až dvě minuty po první přestávce dokázali chLAPPáci překonat skvěle chytajícího Kudelu, kdy uspěl kdo jiný, než dvojice Joppa a zakončující kapitán Marian Ligda.

 

Za devět minut se svým zásahem po chybné rozehrávce soupeře prosadil Zdeněk Hábl, aby ještě do pauzy navýšil na pohodových 3:0 gólem Martin Joppa. Střelecké pokusy po druhé třetině byly přitom 28:0, Zlín Studénku vůbec k ničemu nepustil.

 

To až mírně ve třetí třetině, kdy už o držiteli mistrovské trofeje bylo rozhodnuto. Zlín však ještě nastřílel dvě branky díky Joppovi a Šafránkovi, aby tak zakončil víkend ve znamení čísla pět. Doma dvě výhry 5:0 a zisk pátého titulu v řadě, celkově šestého.

 

„Odehráli jsme výborný zápas, snad ještě lepší než v sobotu. Soupeř nás ale na začátku dost potrápil, hlavně jejich brankář. Byla to dost náročná sezóna, těžké zápasy v základní části, pak jsme po pěti letech prohráli v play off. Ale teď si to užíváme,“ pověděl Martin Joppa, jednadvacetiletý útočník, který má za sebou skvělou sezónu. V základní části za 9 utkání nasbíral 37 bodů a byl zařazen do All stars sestavy České ligy.

 

První titul v roli kapitána slavil i Marian Ligda, který společně s Joppou vytvořil nejúdernější duo ligy. V dlouhodobé části nasbíral celkově 35 bodů. „Je to nepopsatelné, hráli jsme to, na čem jsme tvrdě pracovali posledních pět sezón. Pokračujeme v začatém trendě, ale byl to letos jeden z nejtěžších titulů. Liga se dost vyrovnala díky zahraničím hráčům, můžeme si toho titulu vážit. Všichni jsme tahali za jeden provaz,“ řekl Ligda, který zároveň vyzdvihl bouřlivou atmosféru domácích zápasů. „Atmosféra byla výborná, přišlo mnoho lidí, děkujeme jim. Věříme, že si to užili stejně jako my,“ pověděl kapitán Zlína.

 

"Je potřeba poděkovat všem hráčům, lidem, co se starají o klub, fanouškům, sponzorům a těm, kteří ten sport budovali," pověděl generální manažer SHK LAPP ZLÍN Petr Julina.

 

Mistrovská sestava SHK LAPP Zlín v sezóně 2018/2019: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Hráči: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, Tomáš Mach, Slavomír Ferenčík – Martin Joppa, Marian Ligda, David Hábl, Zdeněk Šafránek, Dávid Korman, Róbert Turic, Aleš Rauš, Petr Stodůlka, David Palát, Michal Hlinka, Patrik Hetflajš, Pavel Šafařík. Realizační tým: Petr Julina, Jaroslav Mikulka, Tomáš Sedláček, Jakub Kudláč.

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí ze všech gólů naleznete ZDE.

Video přenos z utkání pak ZDE.