Zlín doma převálcoval první Pardubice, do play off potřebuje bod

11.01.2020 18:46

Bravo! Sledge hokejisté velmi suverénně přerušili sérii čtyř porážek v řadě, když na domácím ledě přehráli lídra tabulky z Pardubic jednoznačně 6:3. Pohodovou výhru Lappáci obstarali už v první třetině, kterou vyhráli 4:0.  Hattrick zaznamenal Martin Joppa, jenž své zásahy vměstnal do rozmezí sedmi minut. O dva góly se postaral kapitán Ligda, jednu vstřelil Zdeněk Hábl. Zlín čeká v neděli od 11:30 hodin domácí rozhodující duel o účast v play off, v přímém souboji vyzve v závěrečném kole základní části Olomouc. Ta dnes vyhrála ve Studénce 2:1 po samostatných nájezdech, Lappáci tak ze zítřejšího duelu potřebují uhrát minimálně bod. Vstup je zdarma, přijďte fandit!

 

ZLÍN – PARDUBICE 6:3 (4:0, 2:2, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 5. Z. Hábl (D. Hábl), 8. Joppa (Ligda, Z. Hábl), 9. Joppa (Ligda), 15. Joppa (Ligda), 20. Ligda (Turic), 23. Ligda (Joppa, Turic) – 21. Kubeš (Doležal), 26. Kubeš (Michalec, Doležal), 43. Kubeš (Michalec). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 23:14 (9:3, 9:6, 5:5). Vyhraná vhazování: 28:6. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:3.

 

Sestava Zlína: Molek - Julina, Z. Hábl, Ferenčík - Joppa, Ligda, Turic - Korman, D. Hábl, Mach – Panák, Zdražil.

Sestava Pardubic: Boček – Kubeš, R. Buhr, Neuman, Raška, Michalec, Horníček, V. Buhr, Doležal, Chudomský, Votruba.

 

Zlínští měli utkání od úvodního buly pod naprostou kontrolou, což v 5. minutě zužitkoval otevřením skóre Zdeněk Hábl, jenž prostřelil Bočka z mezikruží. V čase 7:17 domácí dostali možnost početní výhody, kterou hned za 17 vteřin ukončil Martin Joppa. Jeho kombinace s Ligdou až do brány potěšila nejedno oko.

 

Uběhla minuta a fanoušci Zlína se radovali potřetí, nepřehlednou situaci v brankovišti zvládl opět nejlépe Joppa. No a aby to bylo kompletní, hattrick završil krátce před sirénou v samostatném úniku. To bylo skóre už 4:0!

 

Duel se zdál být rozhodnut, Zlín tak do utkání od druhé třetiny pustil premierově i dva nováčky v sestavě – Miroslava Zdražila a Josefa Panáka.

 

Tempo následně mírně opadlo, domácí šetřili síly na zítřejší klíčový duel s Olomoucí. I tak ale na 5:0 zvyšoval kapitán Marian Ligda, jenž se zapsal i jako autor šesté zlínské trefy, když mu branku skvěle připravil jeho parťák Martin Joppa.

 

Hosté nakonec zásluhou hattricku Pavla Kubeše ještě zmírnili porážku na 3:6, body ale zůstaly ve Zlíně.

 

Utkání bylo v naší režii, v první třetině jsme si vytvořili komfortní náskok a pak už jsme ho jen hlídali a šetřili se na zápas s Olomoucí. Bude to těžký duel, ale asi pěkná podívaná, bude to boj o všechno, z obou stran,“ je si vědom kapitán SHK LAPP ZLÍN Marian Ligda, jenž tímto zve všechny fanoušky zítra na stadion, hraje se od 11:30 hodin. Zlín je v tabulce čtvrtý, o bod před Hanáky, se kterými má lepší vzájemný zápas, k udržení pozice pro play off tak potřebuje zítra minimálně bod.

 

Trenéra LAPPu Tomáše Sedláčka zase krom výhry těšil i fakt, že si ostrý duel vyzkoušela dvojice nováčků ve zlínském dresu. „Rychle bylo rozhodnuto, díky tomu se do hry dostali hráči, kteří čekají na příležitost, a to jak u nás, tak u soupeře. I po této stránce to byl přínosný duel,“ pochvaloval si zlínský kouč.