Kapitán jak má být, Zdeněk Hábl vystřelil dvěma góly tři body ze Sparty!

07.11.2015 18:20

Těžký soupeř a také tak těžké utkání sehráli v sobotu zlínští sledge hokejisté na půdě Sparty. Ačkoli se v defenzivním podání hry nejprve prosadili Pražané, Zdeněk Hábl následně vstřelil dvě branky a otočil vývoj zápasu na konečných 2:1. Souboj dvou reprezentačních brankářů v podání domácího Vápenky a hostujícího Matouška tak dopadl šťastněji právě pro druhého jmenovaného. Další zápas je pro SHK Lapp Zlín na programu už zítra, kdy zajíždí k repríze loňského finále a souboji o druhou pozici do Pardubic.

 

A že se utkali dva nejlepší čeští brankáři bylo znát, více příležitostí měl sice aktivnější Zlín, ovšem neúspěšně skončil jak pokus Zdenka Hábla, tak Ligdy.

 

Ve druhém dějství už bylo možností ke skórování více, ovšem třeba Stodůlka nevyužil parádní nahrávky od Šafránka. Poté se svou rychlostí ukázal kapitán Zdeněk Hábl a prosmýkl se mezi soupeři až před Vápenku, zblízka ale pálil moc vysoko. A tak se dostala ke slovu Sparta, s únikem Krupičky si sice Matoušek poradil, z následného tlaku ale těžil gólově Jiří Raul.

 

"Zápas se hrál v dobrém tempu a i se nám dařilo, leč ve druhé třetině naše snažení překazila hloupá chyba,“ mrzelo Zdeňka Hábla. Ten se ale v poslední části ukázal jako správný kapitán. Nejdříve ve 36. minutě po rychlé akci po buly srovnal, skoro podobný moment následně vedl k vítězné brance taktéž z jeho hole. „Jsem rád, že nás ta inkasovaná branka nepoložila a podařilo se nám skóre překlopit na naší stranu,“ kvitoval Zdeněk Hábl. Ten zároveň svými trefami prolomil dlouhé čekání jeho celku na vstřelenou branku proti tomuto soupeři, celkově to dělá osm třetin.

 

Sestava Sparty: Vápenka – Zapletal, J. Krupička – z. Krupička "C", Raul, Novotný, Frolík, Zikmund, Mekleš.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl "C", Šafránek – Palát, Stodůlka, Lidga, D. Hábl, Šnajdar, Slováček.

 

Branky a nahrávky: 27. Raul (Z.Krupička) – 36. Z.Hábl (Julina), 41. Z. Hábl (Julina).

 

Vyloučení: 1:1, bez využití, bez gólu v oslabení.