Zlín i bez kapitána Zdeňka Hábla vyhrál v Pardubicích a navýšil náskok v čele tabulky

09.12.2017 21:00

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín se sice ve šlágru 9. kola České sledge hokejové ligy museli obejít bez kapitána Zdeňka Hábla, kterého omluvilo narození jeho druhé dcery, a také bez dlouhodobě zraněného Stodůlky a Slováčka, absenci zaznamenal také Aleš Rauš, i tak ale Zlínští dokázali v sedmi lidech v repríze loňského finále zvítězit. Na ledě Pardubic vedli po první třetině díky brankám Ligdy a Joppy 2:0, nakonec zvítězili 3:1. LAPP má tak po devíti kolech stále plný počet bodů, na druhé Mustangy má náskok už šest bodů, navrch k tomu vzájemné zápasy. 10. kolo se hraje v neděli 10. prosince ve Zlíně, přijede Olomouc.

 

Pardubice – Zlín 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

 

Sestava Pardubic: Boček – Motyčka, Kolek, Kvoch, Michalec, Horníček, P. Kubeš (C), V. Buhr, Doležal (A), Kořínek, R. Buhr, Chudomský, Ledvinka.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek (A), Palát (A), D. Hábl, Joppa, Ligda (C), Turic.

Branky a nahrávky: 26. Doležal (Motyčka) – 3. Ligda (Joppa, Palát), 13. Joppa, 38. Palát (Joppa).

Statistiky: Vyloučení: 3:2 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 15:18 (4:8, 8:6, 3:4) Vyhraná vhazování: 15:20.

 

Zlínští hráči začali s velkou bojovností, díky čemuž soupeře od úvodního vhazování přehrávali. Již ve třetí minutě se mohli radovat z prvního přesného zásahu, náhradní kapitán Marian Ligda měl po nahrávce Joppy dost času na to, aby zamířil pod horní tyč.

 

Hostující útočník měl šanci i o něco později, podruhé už ale Bočka nepřekonal. Pardubičtí se v úvodní třetině absolutně nemohli chytit, druhým gólem zaváněla i prudká střela Šafránka či průnik Paláta, při domácích ale stálo štěstí. Ovšem pouze do 13. minuty. To Martin Joppa zvýšil na 2:0 po individuální akci, kdy si sám dorazil svoji vlastní střelu.

 

Ani na začátku prostředního dějství se moc na hře nezměnilo. Zlín měl několikrát blízko k tomu, aby zápas strhl do tříbrankového rozdílu a zřejmě zlomil, své šance ale neproměnil. Palátovi při přečíslení dva na nikoho nevyšla ukázková kulišárna, Šafránek mířil příliš vysoko. Obrovskou možnost měl hned při svém prvním střídání v utkání Turic, sám před Bočkem ale taktéž selhal. A tak Mustangové přeci jen možná začali těžit z fyzické převahy. Michalec ještě Matouška neprostřelil, po chybě ve zlínské obraně ale ve 26. minutě milimetrově přesnou střelou do vinklu snížil Pavel Doležal. Dokonce vyrovnat mohl ještě Kubeš, gólman LAPPu se však vyznamenal. Zlínu ke konci třetiny na moment zatrnulo, z už tak chudé sestavy vypadl na chvíli po tvrdém souboji Joppa, slovenský útočník, který byl v zápase u všech branek, se ale dal brzy dokupy.

 

Do třetí patnáctiminutovky tak domácí vstupovali s nadějí na vyrovnání, zbytečným faulem Kořínka se ale oslabili. V sedmatřicáté minutě byla k vidění kuriózní situace. Při signalizovaném ofsajdu domácí vystřelili na bránu, načež hosté v domnění, že bude pískáno, přestali hrát. Sudí však hru nechali pokračovat a sám před Matouškem byl Kořínek, zaváhání jinak přesných rozhodčích ale nevyužil.

 

A tím vynesl nad zápasem ortel. O minutu později, v čase 37:35, dostal od Joppy parádní přihrávku David Palát, který už se nemohl mýlit. Zlín už vedení 3:1 udržel, nic na tom nezměnilo ani power-play Pardubic.

 

Dnes nám chyběl Hering, který umí napadat a hrát dopředu. Museli jsme tak hrát více defenzivně, po dvou individuálních chybách jsme ale inkasovali. Až na toto jsme podali dobrý výkon, který ale nebyl oceněn body,“ řekl Michal Tereska, trenér SHK Mustangové AUTO IN Pardubice.

 

První třetinu jsme odehráli dle našeho plánu, proměnili jsme šance a vedli jsme 2:0. Následně jsme trošku polevili a prohráli jsme nějaké osobní souboje, gólem na 3:1 jsme to ale zlomili. Hráli jsme sice v ořezané sestavě, zápas jsme si ale užili, s Pardubicemi to je vždy kvalitní zápas. Dokázali jsme soupeře přehrát především v úvodu a dali jsme průběhu duelu nějaký směr,“ těšilo Tomáše Sedláčka, trenéra SHK LAPP Zlín.

 

Záznam onlajn přenosu naleznete ZDE.