Zlín po více jak třech letech prohrál doma, nad Spartou vedl už 2:0, nakonec padl v nájezdech

20.01.2018 21:35

Rozpolcené pocity mají sledge hokejisté SHK LAPP Zlín po posledním zápase základní části. Měli na dosah výhru nad Spartou, když po dvou slepených gólech vedli nad Spartou v 10. minutě 2:0. Poté ale neproměnili spoustu šancí a přišel trest. Nakonec LAPP padl v nájezdech 2:3. Přišel tak o více jak tříletou domácí neporazitelnost, zároveň zatratil možnost vyhrát základní část bez ztráty bodu. Každopádně ten hlavní úkol Zlínští splnili, počtvrté v řadě jsou ve finále. Zápas posledního 14. kola byl kontumován v jejich prospěch 5:0, České Budějovice se totiž ze zápasu se Zlínem omluvily. Psali jsme ZDE.

 

ZLÍN – SPARTA 2:3sn (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0 – 2:3)

 

Zápas přitom začal tak, že to vypadalo na jednoznačnou záležitost. Zlín i bez útočníka Šafránka si tvořil značný počet šancí a v 9. minutě šel do vedení. Ligda dal před brankou puk Martinu Joppovi, který kličkou do protipohybu Vápenky otevřel skóre zápasu. Za minutu už to bylo 2:0. Skoro totožnou akci zakončoval Róbert Turic.

 

Do pauzy se ještě toho událo hodně. Například Martin Joppa jel dvakrát sám na branku, ani jednou ale neuspěl. Za Spartu zase své šance neproměnili Frolík se Zdeňkem Krupičkou.

 

Na začátku druhé třetiny se lámal zápas. Domácí nedokázali své vedení navýšit, přičemž například Zdeněk Hábl nedokázal gólově zakončit přečíslení dva na nikoho. A pak se na minutu dostala do hry Sparta.

 

Jiří ani Zdeněk Krupička nepálil přesně, ovšem to ani Jiří Raul ne. Jeho pokus ovšem Molkovi propadl za záda a útočník Pražanů jej dojel doklepnul do sítě – 2:1. Vrátit stav opět na rozdíl dvou tref mohl kdo jiný než zlínský kapitán, popřípadě Palát, střelcům LAPPu to ale dnes prostě nešlo.

 

Když ze třetí třetiny uběhlo pouhých sedmadvacet sekund, bylo vyrovnáno. K puku na pravém kruhu se dostal Zdeněk Krupička a zavěsil kotouč přesně pod břevno.

 

Od té doby Pražané mohli jen a pouze tuze bránit vedení. Šanci ke skórování měli snad všichni hráči Zlína, ovšem i prázdná branka jim byla málo. Z téměř desetiminutového tlaku Moravané branku nevstřelili a šlo se tak do nájezdů.

 

V těch Zlín vedl již 2:0 po trefách Joppy a Ligdy, poté však uspěl Zdeněk Krupička, vyrovnal Jiří Raul a tentýž hráč rozhodl i v náhlé smrti.