Zlín po výhře nad Karlovými Vary slaví potřetí v řadě vítězství v základní části

17.12.2017 15:21

Sledge hokejisté Zlína mají, co se základní části týče, vystaráno. Již tři kola před koncem měli jistotu finále, dnešní výhrou 6:1 nad Karlovými Vary si dvě kola před koncem základní části pojistili první příčku. LAPP Žraloky přehrával celý zápas, duel ale gólově rozsekl až v poslední třetině, kdy vstřelil čtyři branky a rozhodl o třech bodech. Zlín tak čekají velmi klidné Vánoce, po reprezentační pauze liga pokračuje až ve druhé polovině ledna.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

 

Branky a nahrávky: 8. Joppa (Z. Hábl, Ligda), 22. Ligda (Joppa, Palát), 33. Z. Hábl, 36. Palát (Joppa), 42. Z. Hábl (Ligda), 44. Ligda (Joppa, Rauš) – 30. Geier.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Rauš.

Sestava Karlových Varů: Mach – Berger, Wágner, Michalčín, Schneider, Jeřábek, Haas, Kovařík, Geier, Karafiát.

Statistiky: Vyloučení: 1:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 31:6 (10:2, 11:1, 10:3), vyhraná vhazování: 12:11.

 

Zlínští byli od začátku duelu lepším celkem, gólově se ale prosazoval těžko. Joppa ani Zdeněk Hábl úvodní přesilovou hru nevyužili, v čase 7:19 už však domácí šli do vedení. Ránu Zdeňka Hábla vyrazil Mach pouze před sebe, kde uspěl dorážkou Martin Joppa. Další možnost za Zlín měl Turic, v oslabení Palát či zase Joppa, stav 1:0 se ale do přestávky neměnil.

 

I prostřední dějství bylo v režii LAPPu. V rozmezí pár vteřin měli dvě obrovské šance Zdeněk Hábl a Marian Ligda, první jmenovaný však trefil jen Macha, druhý trestuhodně přestřelil prázdnou branku. Slovenský forvard Marian Ligda se ale přeci jenom gólově prosadil, ve 22. minutě po nahrávce Joppy nadvakrát uspěl v samostatném úniku.

 

Na 3:0 mohl zvýšit někdo ze slovenských hráčů, Joppa, Ligda ani Rauš ale neuspěli. A tak se do hry dostali i Žraloci, kdy s hodně velkým štěstím dokázaly v poslední minutě druhé části vstřelit kontaktní branku. Po Bergerově zaváhání v rozehrávce měl šanci Zdeněk Hábl, svým pokusem však vysoce přestřelil a kotouč se po mantinelu svezl až do středního pásma, kde si jej vyzvedl Michal Geier a v samostatném úniku prostřelil Molka – 2:1.

 

To už ale bylo od hostí vše. Domácí ve třetí třetině rozhodli zápas ve svůj prospěch celkem jasně. Nejprve obkroužil branku a zasunul puk za tyč Zdeněk Hábl, načež přesně tečoval David Palát – 4:1. Pátou po parádním pasu Ligdy odbil střelou do prázdné branky Zdeněk Hábl, načež na konečných 6:1 upravil opět po krásné souhře s Joppou Marian Ligda.

 

Dnes rozhodla zkušenost. Hra dle toho vypadala, měli jsme jasnou herní převahu a soupeř musel hrát na brejky. Jednou mu to vyšlo, ale jinak to byl od nás zodpovědný výkon s vítězným koncem,“ pochvaloval si dvougólový útočník SHK LAPP Zlín Marian Ligda. Jeho celek je po dvanácti kolech stále bez ztráty bodu.

 

Spokojený byl ale i trenér Varů Miroslav Hrbek. „Byl to hezký zápas, Zlín byl ale o trošku lepší. Výsledek je nespravedlivý, zase tak jednoznačné to nebylo, ale soupeř si výhru zasloužil. Moji kluci makali, s tím musím být spokojený,“ řekl Hrbek. Jeho mužstvo prohrálo na střely 6:31.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.
Video záznam naleznete ZDE.